Hyppää sisältöön

Joonas Sakki on Attendon uusi talousjohtaja

26.10.2022
Joonas Sakki aloitti Attendo Suomen talousjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä 11.10.2022. Sakki toimi aiemmin Attendon Business controlling -tiimin vetäjänä. BC-tiimin vetovastuun otti 17.11. Juuso Kanto, joka raportoi talousjohtajalle tittelillä Head of Business controlling.

Jaa

Joonas Sakki on toiminut yli kymmenen vuoden ajan sosiaali- terveyspalveluissa erilaisissa talouden ja liiketoiminnan rajapinnan tehtävissä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Sakki on yksi Attendon paluumuuttajista, sillä hän palasi Attendolle elokuussa 2020 työskenneltyään välillä reilun kolmen vuoden ajan Vetrean talousjohtajana.

Sakki viihtyy Attendolla, koska isolla toimijalla on mahdollisuus olla muutoksen tekijä. 

– Yhtiö ja koko ala on kohdannut viime aikoina melkoisia myllerryksiä. Näen, että vaikka muutoksessa on riski, siinä on aina ennen kaikkea myös mahdollisuus. Tarvitaan uusia toimintamalleja ja -tapoja, jotta asiat voivat muuttua. Haluan toimia yhtiössä, joka on tienraivaaja. Lisäksi teemme yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää työtä, Sakki kertoo. 

Vanhushoivan asteittain nouseva mitoitus ja siihen liittyvä poliittinen keskustelu, vuoden vaihteessa aloittavat hyvinvointialueet ja hoivan tuottajien irtisanomisia vaatineet sopimusneuvottelut liittyvät markkinamurrokseen, jonka Sakki näkee mahdollisuutena. 

– Nämä ovat asioita, joihin pystymme isona toimijana osaltamme vaikuttamaan. Pystymme luomaan uusia palveluja ja korjaamaan alan matalaksi jäänyttä hintatasoa. Lisäksi voimme tehdä pitkäjänteistä työtä riittävän henkilöstön varmistamiseksi. Ensi vuosi tulee olemaan täynnä tekemistä, mutta olen ollut iloinen siitä, että Attendolla on uskallusta vaikuttaa asioihin. Se rohkaisee myös muita toimijoita tekemään samoin, Sakki sanoo.