Hyppää sisältöön

Attendolle suuri erä Suomessa valmistettuja hengityssuojaimia

17.7.2020
Attendo on tilannut Futushop Oy:lta 10 000 kappaleen erän Suomessa valmistettuja CE-sertifioituja FFP2-hengityssuojaimia.

Jaa

Erilaisia suojaimia on tarvittu tänä keväänä poikkeuksellisen paljon koronaviruksen aiheuttamien varautumistoimien takia. Pandemian etenemistä on Attendolla seurattu tiiviisti. Tilanteen rauhoittuessa Suomessa tehdään Attendolla yhä ennakoivaa työtä ja hankintoja varautuen koronavirustilanteen muutoksiin.

Vuoden 2020 aikana Attendo on ostanut yli 30 000 kappaletta hengityssuojaimia. Kevyemmän suojauksen suu-nenäsuojaimia, joita käytetetään jatkuvasti kodin arjessa, on Attendo-koteihin hankittu kevään aikana yli 4 miljoonaa kappaletta. Suojainten hankinnassa erityisen tärkeiksi osoittautuivat Attendon pitkäaikaiset ja hyvät suhteet tavarantoimittajiin.

Attendon tilaamat kotimaiset Avainlippu-merkityt FFP2-hengityssuojaimet saapuvat Vantaalta, valmistuttajana Futushop Oy. Valmistaja on JedX Medicare.

Heidän hengityssuojaimensa ovat CE-merkittyjä täyttäen eurooppalaiset standardit. Hengityssuojainten teknisen laadunvalvonnan suorittaa Suomessa VTT.
Futushopin myyntipäällikkö Rauno Väänänen uskoo, että hengityssuojaimien käyttö tulee lisääntymään sekä hoiva-alalla että yleisessä käytössä: "Uskon, että suojautuminen tulee keskittymään tulevaisuudessa enenevissä määrin hengityssuojaimiin, jotka ovat läpäisemättömiä ja suojaavat sekä suojaimen käyttäjää että ympäristöä." Väänänen kertoo.

Hengityssuojaimet suojaavat käyttäjäänsä ilmateitse leviäviltä hiukkasilta. Terveydenhuollossa yleisesti käytettävät suu-nenäsuojaimet suojaavat hoidettavaa hoitajan uloshengitysilmalta. Tilatut FFP2-hengityssuojaimet ovat tarkoitettu ensisijaisesti Attendo-kotien henkilökunnan käyttöön. Niitä käytetään aerosoleja tuottavien toimenpiteiden yhteydessä hengitystieinfektiota sairastavia asukkaita hoidettaessa.

Läheisille Attendo tarjoaa vierailujen ajaksi suu- ja nenäsuojaimet mahdollisia pisaratartuntoja estämään. Näin vierailut sujuvat niin kaikille turvallisesti ja sujuvasti. Attendo-kotien henkilökunta opastaa läheisiä aina suojainten oikeaoppisessa käytössä.

Kurkkaa alla olevasta videosta Vantaan tuotantolinjalle, josta kotimaiset maskit päätyvät Attendo-koteihin halki Suomen!