Hyppää sisältöön

Vierailut sisätiloissa mahdollisia useissa Attendo-kodeissa

15.7.2020
Kunnat ovat alkaneet keventää hoivakotivierailuihin liittyviä rajoituksia eri puolilla Suomea. Osa kunnista sallii vierailut myös hoiva- ja palvelukotien sisätiloissa. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta. Sovithan vierailun etukäteen olemalla yhteydessä Attendo-kotiin, jotta se saadaan järjestettyä mahdollisimman sujuvasti.

Jaa

Läheisten vierailut Attendo-kodeissa järjestetään kesäkuun 2020 lopusta alkaen Suomen hallituksen linjauksen perusteella uusien, alueellisten ohjeiden mukaisesti, koska tartuntariski on erilainen eri puolilla Suomea. Mikäli epidemiatilanne muuttuu, vierailuohjeita päivitetään tilanteen mukaan.

Noudatamme alueellisesti sairaanhoitopiirien ja/tai kuntatilaajiemme antamia ohjeita vierailuihin liittyen. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta sopiessasi vierailusta.

Olet lämpimästi tervetullut vierailulle. Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Lisäohjeita läheisten vierailuille

On hyvin tärkeää, että vierailulle tullaan vain oireettomana. Jos sinulla on pienimpiäkin yskä- tai muita koronaan viittaavia oireita, et voi valitettavasti tulla vierailulle.

Sovi ystävällisesti vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa

  • Ensisijaisesti tapaamiset järjestään edelleen Attendo-kodin piha-alueella, mutta tapaaminen voidaan toteuttaa myös asukkaan omassa huoneessa, mikäli asukkaan tilanne sitä vaatii. Tällainen tilanne voi johtua esimerkiksi siitä, että asukasta ei voi viedä ulos. Saattohoidossa tai muuten kriittisessä tilassa olevat asukkaat voivat edelleen tavata läheisiään asukkaan huoneessa.
  • Saat Attendo-kodin työntekijöiltä ohjeet turvalliseen vierailuun samalla, kun sovit tapaamisesta.
  • Vierailijat käyttävät tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta, jonka Attendo-koti tarjoaa. Muistathan, että vierailut ovat riski myös vierailijoille.
  • Vierailujen aikana asukkaan ja läheisten on edelleen hyvä noudattaa 2 metrin turvaväliä. Tämä tarkoittaa, että lähikontaktia, kuten halaamista, on edelleen pyrittävä välttämään.
  • Voitte ulkoilla yhdessä vapaasti, esim. käydä kävelyllä. Mikäli työnnät läheistäsi pyörätuolissa, huolehdi suojavarusteiden käyttämisestä sekä läheisesi riittävästä turvavälistä muihin ihmisiin. Hoitajien ei tarvitse olla mukana tapaamisissanne.

Sisätiloissa vieraillaan asukkaan omassa huoneessa

  • Vierailulle saa osallistua korkeintaan kaksi läheistä kerrallaan. Sinun tulee välttää kaikkea tarpeetonta liikkumista Attendo-kodin yhteisissä tiloissa tartuntariskin vuoksi.
  • Saat työntekijöiltämme ohjeet, miten kutsut heidät tarvittaessa avuksi puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.

Milloin et voi tulla vierailulle ikäihmisten Attendo-kotiin?

  • Jos olet matkustanut kahden viikon sisällä missä tahansa ulkomailla.
  • Jos Sinut on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen tai koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin, tai olet ollut viime aikoina lähikontaktissa sairastuneiden henkilöiden kanssa.
  • Jos Sinulla on vähäisiäkään tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia, ripulia tai muita vatsaoireita. Sinun tulee olla ollut oireeton viimeisten kahden viikon ajan.

Löydät attendo.fi -sivuilta läheisesi hoivakodin yhteystiedot hakemalla hakupalkista yksikön nimellä. Jokaisen kodin yhteystietosivulla on myös puhelinnumero, johon voit soittaa, jos läheiselläsi ei ole omaa puhelinta.

Mikäli läheisesi viettää elämänsä viimeisiä hetkiä, sovimme yhdessä, kuinka voit olla läheisesi luona. Muistathan, että voit muutenkin aina olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan. Keskustelemme mieluusti teidän kanssanne.