Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendon ikäihmisten hoivakodeissa on todettu koronatartuntoja Hämeenlinnassa ja Porvoossa 20.10.2020

Tiedote 20.10.2020, päivitetty 23.10.2020 Tiedotteeseen lisätty tieto siitä, että Porvoossa sijaitsevassa Attendo-kodissa ei ole todettu koronaviruksen jatkotartuntoja.

Hämeenlinnassa on todettu viime viikolla yksi koronatartunta Attendo Hämeen Härkä -nimisessä ikäihmisten hoivakodissa. Hämeenlinnan kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri on asettanut yhden henkilön karanteeniin.

Porvoossa Attendo Fredrikanhovi -nimisessä ikäihmisten hoivakodissa on todettu myös yksi tartunta tällä viikolla. Porvoon kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri on asettanut kaikki palvelutalon asukkaat ja osan henkilökunnan jäsenistä karanteeniin, joka päättyy 25. lokakuuta.

Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt hoivakodeissa ja tilanne on hallussa. 

Hämeenlinnan ja Porvoon kaupunkien terveydenhuolto testaa hoivakotien asukkaat ja vuorossa olevat työntekijät. Kummassakin hoivakodissa asukkaat hoidetaan tällä hetkellä omiin huoneisiinsa ja yhteistiloissa oleskelua vältetään.

Tartuntataudeista vastaavat lääkärit ovat asettaneet hoivakoteihin tartuntatautilain mukaisen vierailukiellon.

Asukkaita, heidän läheisiään ja henkilökunnan jäseniä on tiedotettu asiasta.

Lisätietoja tartuntatilanteesta voivat antaa vain terveydenhuollon edustajat. Näissä tapauksissa Hämeenlinnan ja Porvoon terveydenhuollon edustajat.

Päivitys tiedotteeseen 23.10.2020 
Porvoon osalta hoivakodin asukkaille ja henkilökunnalle on tehty koronatestit, eikä jatkotartuntoja todettu. Karanteeni jatkuu 25. lokakuuta asti ja hoivakodissa on vierailukielto.

Lisätietoja medialle Attendon koronavalmiustoiminnasta antaa valmiusjohtaja Tuija Haatainen, puh. 044 4456 157 tai tuija.haatainen@attendo.fi