Hyppää sisältöön

Leivontatuokio toi lapset ja ikäihmiset yhteen Jyväskylässä

25.10.2019

Jaa

Attendo Nuutinkodissa Jyväskylässä nähtiin erityisen iloisia hymyjä, kun samassa naapurustossa toimivat päiväkoti ja ikäihmisten hoivakoti viettivät yhteisen aamupäivän piparinleivonnan merkeissä. Lapset ja ikäihmiset olivat toisilleen entuudestaan tuttuja, sillä hoivakodissa on päästy nauttimaan jo aiemmin päiväkodin lasten vierailuista.

Jyväskylän Palokassa aloitettiin pikkujoulukausi jo hyvissä ajoin, kun läheisestä päiväkoti Laivakoirasta saapui pieniä vieraita piparitalkoisiin. Seitsemän lapsen ja kahdeksan ikäihmisen voimin syntyi roppakaupalla pipareita, joiden tuoksu loi ihanaa jouluhenkeä lokakuun keskelle.


”Kyllähän nämä vierailevat leipurit otettiin meillä ilolla vastaan. On hienoa, että 80 vuoden ikäerosta huolimatta, tai ehkä sen ansioista, lapset ja meidän asukkaamme tulevat mainiosti juttuun. Kuulin, että tätä leivontatuokioita oli odotettu innolla paitsi meillä myös päiväkodissa”, kuvaa hoivakodin johtaja Päivi Heikkilä.


Koristelut eivät ehtineet oikein hyytyäkään, kun ensimmäiset piparit oli jo syöty. Lapsille pakattiin mukaan heidän koristelemansa piparit, minkä lisäksi heillä oli hoivakodin johtajan yllättänyt pyyntö.


”Ehdimme jo kerätä paperiset leipurihatut pois, kun yksi lapsista tuli tiedustelemaan niiden kohtaloa. Kävi ilmi, että lapset toivoivat saavansa hatut itselleen, jotta voivat jatkossakin käyttää niitä leivontatouhuissa. Kävimme tietysti hakemassa heille hatut, jotka he saivat mukaansa”, Heikkilä kertoo.


Laivakoiran ja Nuutinkodin väki oli toisilleen tuttua jo entuudestaan.


”Toimimme täällä samassa naapurustossa, joten lapset ovat ennenkin käyneet vierailulla meillä esimerkiksi kivojen lauluesitysten kanssa. Seuraavan kerran Laivakoiran väkeä saadaan tänne meille pitämään jouluesitystä”, Heikkilä kertoo.


Nuutinkoti tarjoaa kodinomaista asumista ja yksilöllistä hoivaa 20 ikäihmisille Jyväskylän Palokassa. Lue lisää hoivakodin verkkosivulta.