Hyppää sisältöön

Palvelukodin väki puistokummeina: ”Asukkaamme ovat saaneet positiivista palautetta lähialueen naapureilta”

8.11.2019

Jaa

Turkulaiset ovat voineet keväästä 2017 alkaen hankkia oman kummipuiston. Kehitysvammaisten ihmisten palvelukoti Attendo Haarla lähti mukaan kummipuistotoimintaan yhden asukkaan esimerkin innostamana. Nyt siistimmästä ympäristöstä nauttii koko naapurusto.

Attendo Haarlan ohjaaja Mikko Reuna sai idean puistokummiksi ryhtymisestä vierailtuaan yhden asukkaan työtoiminnassa. Asukas toimi puistokummina osana työtoimintaansa.

”Innostuin ideasta ja lähdin selvittämään, voisiko kokonainen palvelukoti toimia kummina. Ja kyllähän se onnistui! Saimme kaksi Turun kaupungin edustajaa kylään, joimme kahvit ja teimme puistokummisopimuksen”, Reuna kertoo.


Sopimuksessa Haarlan Helmiksi nimetty palvelukodin väki sitoutuu hoitamaan ja vaalimaan kummipuistonsa puhtautta, vehreyttä ja viihtyvyyttä. Puistokummittelu on otettu hyvin vastaan lähialueella.


”Asukkaamme ovat saaneet positiivista palautetta lähialueen naapureilta. Saimme Turun kaupungilta lippikset ja turvaliivit, joten puistokummitehtäviä sopii hoitaa niin aurinkoisella kuin harmaammallakin säällä”, Reuna kuvaa.


Kummipuistotoiminta eroaa talkootyöstä siten, että toiminta on toistuvaa.


”Yksi asukkaamme käy kolmesti viikossa pitämässä puistosta huolta ja muutkin osallistuvat halunsa ja jaksamisensa mukaan. Tämä on ollut koko palvelukodin porukalle mieluisa yhteinen juttu”, Reuna kertoo.


Attendo Haarla on vuonna 2017 avattu kehitysvammaisten ihmisten palvelukoti. Haarlassa on 15 asuntoa palvelukodin tiloissa ja 11 asuntoa saman pihapiirin rivitalossa, jossa asukkaat asuvat itsenäisesti.
Lisätietoja:
Mia Sulonen
Palvelukodin johtaja
p. 044 494 1870
mia.sulonen@attendo.fi