• Attendo Ankkuri - slideshow - IMG-20170317-WA0001
  • Attendo Ankkuri - slideshow - Kapea
  • Attendo Ankkuri - slideshow - IMG-20170317-WA0002
  • Attendo Ankkuri - slideshow - IMG-20170317-WA0003
  • Attendo Ankkuri - slideshow - ankkuri4
  • Attendo Ankkuri - slideshow - Ankkuri
  • Attendo Ankkuri - slideshow - ankkuri5
  • Attendo Ankkuri - slideshow - ankkuri1

Attendo Ankkuri

hoivakoti · Ikääntyneet

Palvelukoti Ankkuri on 25-paikkainen hoiva- ja asumispalveluita tarjoava koti ikääntyneille ja vammaispalvelun asiakkaille. Ankkuri sijaitsee Raahen monipuolisten palveluiden läheisyydessä, osoitteessa Ollinkalliontie 11.

Hoivakodin päällikkö

Sirkku Vähäkainu

Puhelin: 044 7808064

Tavoitettavissa arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Hoitajat 24/7: 050 465 4179
Hoitajat 24/7: 050 465 4179

Osoite

Ollinkalliontie 11, Raahe, Suomi

Lisätietoja

Asumaan pitkä- tai lyhyaikaisesti

Attendo Ankkuri tarjoaa asumispalvelua sekä lyhytaikaishoivaa 25:lle asukkaalle. Kodin asukaspaikoista kahdeksan on palveluasumiseen suunnattuja ja 17 tehostettuun asumispalveluun suunnattuja. Kotiin asumaan voivat tulla ikääntyneet asukkaat sekä vammautuneet henkilöt, jotka tarvitsevat arjen elossaan apua ja tukea. Kotiin voi tulla myös kuntoutumaan lyhytaikaisjaksolle, esimerkiksi omaishoitajan lomien ajaksi, sairaalajakson jälkeen tehokuntoutumaan tai kotona pärjäämisen tueksi. Meille voit tulla asumaan vaikka putkiremontin ajaksi. 

Attendo Ankkuri - Oma koti

Ankkuriin asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä tai itsemaksavana asiakkaana. Koti on ARA–kohde, joka mahdollistaa kohtuuhintaisen vuokra-asumisen. Palvelukoti mahdollistaa kodinomaisen ja kiireettömän yhteisöllisen asumismuodon, jossa huomioidaan jokaisen kodin asukin yksilölliset tarpeet. Ankkurin jokaisella asukkaalla on oma huone eli oma koti, jonka asukas saa halutessaan kalustaa viihtyisäksi ja kotoisaksi omilla kalusteillaan ja rakkailla tavaroillaan. Kodin uudet tilat on suunniteltu ikääntyneiden ja vammautuneiden tarpeisiin sopiviksi. Avarassa kodissa on esimerkiksi liikuntarajoitteisten henkilöiden helppo liikkua. Kodin mukavat ja turvalliset yhteiseen käyttöön suunnitellut tilat mahdollistavat ajanvieton, rentoutumisen sekä erilaiset arjen puuhat. Pihamaa on suunniteltu turvalliseen ulkoiluun.  Kodin omassa keittiössä valmistetaan monipuolista kotiruokaa ja herkkuja kahvihetkiin ja juhliin. Asukkkaiden toiveita kuunnellaan ruokalistan suunnitelussa.

Kuntouttava hoivatyö

Kodin toimintaa ohjaavia arvoja ovat yksilöllisyyden kunnioittaminen, yhteisöllisyys, läheisyys ja välittäminen. Kuntouttava hoivatyö on läsnä jokaisessa arjen hetkessä. Hoitotyöntekijät kannustavat, ja ohjaavat asukkaita  oman toimintakykynsä ylläpitämiseen. Asukkaiden yksilölliset voimavarat huomioidaan sekä autetaan aina tarvittaessa. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan ja arvostetaan.

Elämänmakuista arkea

Ankkurissa eletään elämänmakuista monipuolista arkea ja juhlaa. Hyvään arkeen kuuluu kuntouttavat viriketoiminnot, niin kodissa kuin kodin ulkopuolellakin. Ankkurin monipuoliseen viriketoimintaan kuuluu erilaisia liikunta-, musiikki-, keskusteluryhmiä sekä pelihetkiä. Asukkaiden kanssa tehdään myös vierailuita kodin ulkopuolelle ja kodilla käy mielenkiintoisia ja innostavia vieraita. Arkeen kuuluu tietysti leppoisa rentoutuminen ja ajanvietto, ilman kiirettä ja kellonaikoja. Asukkaiden hoivaa ja kuntoutusta ohjaa yksilöllisesti laadittava hoiva- ja kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämäntilanne ja -tarina, tarpeet ja toiveet. Myös läheiset voivat osallistua suunnitelman laadintaan yhdessä asukkaan ja oma-ohjaajan kanssa. Asukkaiden läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita osallistumaan kodin arkeen.

Osaava henkilökunta

Sydämellään työtään tekevät sosiaali- tai terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta on Ankkurissa huolehtimassa asukkaiden hyvinvoinnista vuorokauden ympäri. Palvelukoti Ankkurin korkeatasoinen turvalaitteisto luo lisäturvallisuutta asukkaille ja henkilöstölle ympäri vuorokauden.