• Ruokatila
  • Ulkokuva
  • olohuone

Attendo Kaarlo palvelukoti

Mielenterveyskuntoutujat · Tehostettu palveluasuminen · mielenterveyskuntoutujat Rauma

Raumalla Rantasentiellä sijaitseva Attendo Kaarlo on tarkoitettu kaikenikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat eritasoista kuntoutusta ja tukea päivittäiseen elämäänsä. Attendo Kaarlo on valmistunut kesäkuussa 2018. Meillä Attendolla kuntoutuksen tavoitteena ei ole pelkästään oireiden helpottaminen, vaan myös työ- ja toimintakyvyn edistäminen. Palvelut muokataan joustavasti asukkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Toimintamme lähtökohtia ovat luotettavuus, joustavuus, asiakaskumppanuus ja korkeatasoinen laatu.

Palvelukodin johtaja

Lauri Hiljanen

Puhelin: 044 358 7547

Hei, olen Lauri Hiljanen ja vastaan Attendo Kaarlon palvelukodista.

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Hoitajat:
044 494 1572
Hoitajat:
044 494 1572

Osoite

Rantasentie 1, 26100 Rauma

Ruoka

Palvelukodin ja tukikotien maistuva ja terveellinen kotiruoka tehdään itse paikan päällä tai läheisessä Attendon hoivakodissa. Käytössämme on kuuden viikon ruokalista, joka huomioi asukkaiden erikoisruokavaliot, mieliruuat ja toivomukset. Tarjolla on joka päivä aamu- ja iltapalan lisäksi lounas, päivällinen sekä päiväkahvit.

Lisätietoja

Yksilöllistä toimintaa yksikössä ja sen ulkopuolella

Attendo Kaarlo tarjoaa tehostettua palveluasumista 16:lle mielenterveys- ja päihdekuntoutujalle, sekä palveluasumista samassa pihapiirissä sijaitsevissa rivitalo-asunnoissa yhdeksälle kuntoutujalle. Attendo Kaarlossa on siis mahdollista siirtyä tehostetusta palveluasumisesta kevyempään palveluasumiseen ilman, että kuntoutujan tutut ohjaajat ja yhteisö vaihtuisivat radikaalisti. Itsenäisen asumisen harjoittelu on myös helppoa, kun asunnot löytyvät jo valmiina samasta pihapiiristä. Harjoittelu onnistuu ilman, että täytyy sitoutua uuteen vuokrasopimukseen, kuten yleensä kevyempään asumiseen siirryttäessä. Siirtyminen palveluasumisesta vielä itsenäisempään tuettuun asumiseen onnistuu myös samojen tuttujen ohjaajien avustamana ja heidän kanssaan toteutettavana palveluna.

Toimintaa järjestetään kuntoutujien tarpeisiin vastaamiseksi niin yksikössä, kuin myös sen ulkopuolella. Kaikella toiminnalla pyritään tukemaan kuntoutujien toimintakykyä erilaisissa toiminnoissa. Kuten esimerkiksi itsestä huolehtimisessa, siivous- ja ruoanlaittotaidoissa, hygieniasta huolehtimisessa sekä erilaisissa asioinneissa. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat myös tärkeä osa kuntoutujien arkea.

Kaikissa asumismuodoissa kuntoutujia kannustetaan ja tuetaan sosiaalisten suhteiden vahvistamiseen ja toimintaan niin yksikön sisällä, kuin myös sen ulkopuolella.

Kuntoutujan ehdoilla

Uudessa palvelukodissamme on kuntoutujille omat huoneet, joissa on wc suihkuineen ja osassa  minikeittiö. Kuntoutujien on mahdollista myös saunoa yhteisessä saunassa. Palveluasumisen puolella rivitaloissa on kuntoutujille varattu oma kaksio. Kuntoutujien käytettävissä on myös yhteiset ryhmätilat toimintaan ja muihin virikkeisiin.
Kuntoutujille tarjotaan aamupala, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Näiden valmistamiseen osallistuminen on myös mahdollista.

Eri asumismuodot

Tehostetussa palveluasumisessa tarjotaan jatkuvaa hoivaa ja ohjausta. Asumiseen kuuluu ympärivuorokautista tukea, valvontaa ja huolenpitoa kaikissa päivittäisissä toiminnoissa.

Palveluasumiseen kuuluu yhteisön tuki, vaikka asuminen onkin itsenäistä ja ilman yövalvontaa.

Tukiasuminen perustuu itsenäisen elämisen harjoitteluun. Asumismuoto on itsenäistä ja kuntoutujalta edellytetään sitoutumista lääkehoitoon ja kykyä sietää omia oireitaan.