• Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - Kajaani-2
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - 20161019_080532
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - 20161006_102112
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - 20161013_140149
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - KajaaninHelmi-02
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - KajaaninHelmi-05
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - KajaaninHelmi-04
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - KajaaninHelmi-03
  • Attendo Kajaaninhelmi - slideshow - hoivakoti-kajaaninhelmi-1

Attendo Kajaanin helmi

hoivakoti · Kajaani · Ikääntyneet

Hoivakoti Kajaanin Helmi tarjoaa 42:lle ikääntyneelle asukkaalle yksilöllisiä hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita Kajaanissa.

Palvelukodin johtaja

Pirjo Huusko

Puhelin: p. 044 703 1456

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin ohjaajien puhelinnumerot 24/4 

1. kerros: p. 044 7640 482

2. kerros: p. 044 7563 713 

Puhelin: 044 764 0482

Osoite

Kaplastie 8, 87250 Kajaani, Suomi

Lisätietoja

Hoivakoti KajaaninHelmi on Mikevan joulukuussa 2015 avautunut 42-paikkainen hoivakoti ikääntyneille asukkaille. Hoivakodissa asukkaille tarjotaan monipuolisia hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita. Hoivakodissa vaalitaan ja kehitetään vanhustyötä sekä muistisairaiden kuntoutus- ja hoivakulttuuria. Hoivakoti KajaaninHelmi sijaitsee Kajaanissa viihtyisässä ja monipuolisessa ympäristössä, osoitteessa Kaplastie 8.

Hoivakoti KajaaninHelmi - avoin olohuone kaikille lähialueen ikäihmisille

KajaaninHelmen omassa kodissa asutaan elämänsä loppuun asti ja kodin yksityisyyttä kunnioitetaan. Hoiva ja kuntoutus räätälöidään aina yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan. Saattohoito on luonnollinen osa kodin elämää. Kaikessa toiminnassa tähdätään asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään, monipuoliseen elämään. Kodissa eletään rikasta, inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suosituskeskeisyyttä. Toiminnan punaisena lankana on aika, lämpö, luovuus ja läsnäolo.

Koti, josta ei tarvitse muuttaa pois

Oman kodin lisäksi KajaaninHelmessä on viihtyisät ja tilavat yhteiset tilat, joissa vietetään aikaa yhdessä. Arkeen KajaaninHelmessä kuuluu tanssia, laulua, muistelua, keskustelua sekä monipuolista tekemistä yhdessä kodin asukkaiden kanssa. Kodin viihtyisälle pihamaalle pääsee ulkoilemaan turvallisesti vuoden ajasta riippumatta. Keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja maittavaa kotiruokaa, herkkuja kahvihetkiin ja juhlaruokia aina juhlan ja vuodenajan huomioiden. Sauna lämpenee aina halukkaille.

Kuntouttavaa arkea

KajaaninHelmessä toiminnan tavoitteena on monipuolinen ja aktiivinen arki, kunnioittaen asukkaan yksilöllistä elämäntarinaa, tapoja ja tottumuksia. Asukkaita kannustetaan osallistumaan itse päivittäisiin toimiin mahdollisimman itsenäisesti, jokaisen omat voimavarat huomioiden. Kuntoutus ja kuntouttava hoiva ovat mukana kodin jokaisessa hetkessä, vuoden jokaisena päivänä.

Vanhustyön kulttuurinmuutostyö

Hoivakoti KajaaninHelmessä vältetään "laitosmaisuutta", huusholli onkin jokaisen asukkaan koti, joka näyttää ja tuntuu kodilta. Kodissa eletään jokaisen asukkaan ehdoilla, tämän luontaisen rytmin mukaisesti, ilman kellonaikoja tekemiselle. Kodin kaikessa toiminnassa toteutetaan vanhustyön kulttuurimuutosta, jonka kehittämiseen on osallistunut useita vanhustyöhön ja muistisairaiden arvokkaaseen hoitoon erikoistuneita kodin työntekijöitä.

Asukkaaksi KajaaninHelmeen

Hoivakotiin voi tulla asukkaaksi kunnan tai kaupungin palvelusetelillä tai itsemaksavana asukkaana. Kotiin voi tulla asumaan pysyvästi sekä lyhytaikaisille intervallijaksoille, esimerkiksi omaishoitajan lomien ajaksi, kuntoutusjaksolle sairaalajakson jälkeen tai kuntoutumaan kotona pärjäämisen vahvistamiseksi.  

Elämä on onnellisinta, kun asuminen on turvallista ja aina on lähettyvillä ammattitaitoinen henkilökunta. Osallistuminen palvelutalon ohjelmaan tuo sisältöä jokaiseen päivään ja Hyvän Olon.

Toimipaikalle on myönnetty ISO 9001:2015-standardin mukainen laatusertifikaatti Bureau Veritas Certification Holding SAS - UK Branchin toimesta.