• Sisätilaa vastaavanlaisesta yksiköstä Turusta

Attendo Kalliohovi hoivakoti

vanhustenhoito · Vanhainkoti · Vanhainkoti Kuopio · Tehostettu palveluasuminen · Vanhuspalvelut · Hoivakoti Kuopio · Vanhusten palveluasuminen

Attendo Kalliohovin Kulttuuri & Taide -teemahoivakoti on avattu Kuopioon huhtikuussa 2017. Kallionhovissa nautit kulttuuri- ja taide-elämyksistä, esteettisestä ympäristöstä ja omiin mieltymyksiisi sopivista kulttuuriaktiviteeteistä oman jaksamisesi mukaan. Toiminnan lähtökohtana on tarjota asukkaalle laadukas hoiva, turvallinen ympäristö ja mielekäs arki.

Hoivakodin johtaja

Anne Haapamäki

Anne Haapamäki

Puhelin: 044 494 4460

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Yläkerran hoitajat p. 044 494 3576
Alakerran hoitajat p. 044 494 3578
Sairaanhoitaja Jenni Mari ma-pe 7-15 p. 044 494 3577

Lähetä meille viestiä, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Hoitajat 24/7: 044 494 3576
Hoitajat 24/7: 044 494 3576

Osoite

Kalliokatu 2, 70600 Kuopio

Ruoka

Tarjoamme ikäihmisille terveellistä, täysipainoista, vaihtelevaa ja monipuolista suomalaista perusruokaa. Ruokien valmistuksessa huomioimme asukkaidemme erityisruokavaliot, toiveet ja makumieltymykset. 

Lisätietoja

Attendo Kalliohovi

Kalliohovi on keväällä 2017 avattu, ikäihmisten hoivaan suunniteltu hoitokoti. Kalliohovi sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä Kuopion keskustaa, Valkeisenlammen rannalla ja entisen Ukkokodin kanssa samassa pihapiirissä. Kalliohovissa on 32 asukaspaikkaa ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen asukkaille. Hoitokodissa on yläkerrassa 22 paikkainen Tahti ja Tempo ryhmäkoti sekä alakerrassa 10 paikkainen Sävel. 

Jokaisella asukkaalla on käytössään oma n 22.5m2 huone ja wc-suihkutila.  Jokaisessa ryhmäkodissa on asukkaiden omien huoneiden lisäksi yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, joissa ovat kotien jakelukeittiöt. Talon yhteisissä tiloissa on asukkaille päivätoimintatilojen lisäksi yhteiset saunatilat ja talon keittiö- ja pesulatilat. Kodin pihamaalle pääsee myös ympäri vuoden ulkoilemaan turvallisesti ja helposti. Asukkailla on tarvittaessa käytössään yövalvontaan suunnatut turvarannekkeet. 

Osaava henkilökunta

Kalliohovin henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitaja, lähihoitajia ja hoiva-avustajia. Kaikki työntekijät ovat vankkoja alan ammattilaisia, joiden sydämen asiana on ikäihmisten hyvinvointi. Lääkäripalveluna Kalliohovilla kiertää sama lääkäri kerran viikossa ja vastaa yhdessä hoitajien kanssa asukkaiden hoidosta. Kodilla toteutetaan yhteistyössä omaisten kanssa yksilöllistä ja asukkaan tapoja kunnioittavaa asumispalvelua osaavan henkilökunnan voimin.

Hoiva- ja kuntoutussuunnitelma

Jokaisen asukkaan arki perustuu yksilöllisesti laadittuun hoiva- ja kuntotussuunnitelmaan, jossa huomioidaan asukkaan elämäntarina, tarpeet ja toiveet. Kalliohovin asukkaita ohjataan ja kannustetaan mahdollisimman itsenäiseen ja aktiiviseen arkeen. Kaikessa kodin toiminnassa huomioidaan aina asukkaan yksilölliset voimavarat ja toimintamahdollisuudet. Omahoitaja järjestelmän avulla asukkaan hoiva pidetään ajantasaisena.

Monipuolinen virikesuunnitelma

Monipuolinen ja innostava viriketoiminta on Kalliohovilla osana jokaista päivää. Kodilla kuntoillaan, lauletaan, tanssitaan, askarrellaan, keskustellaan, ulkoillaan tai vaikkapa maalataan. Viriketoiminta perustuu asukkaiden toiveisiin ja ideoihin, ja jokaiselle pyritäänkin aina löytämään mielenkiintoista tekemistä. Tärkeintä on antaa asukkaille aikaa ja arkea eletään jokaiselle luontaisen rytmin mukaisesti. Hoitajat kuuntelevat, välittävät ja ovat arjessa läsnä. Asukkaiden läheiset ja omaiset ovat tervetulleita myös osallistumaan asukkaiden arkeen ja palvelukodin toimintaan.

Kulttuuri & Taide -teema

Kalliohovi on kulttuuri- ja taidepainotteinen mummola, jossa pyritään asukkaiden päivää virkistämään erilaisilla kulttuuri- ja taidetoiminnoilla. Kallionhovissa nautit kulttuuri- ja taide-elämyksistä, esteettisestä ympäristöstä ja omiin mieltymyksiisi sopivista kulttuuriaktiviteeteistä oman jaksamisesi mukaan. Toiminnan lähtökohtana on tarjota asukkaalle laadukas hoiva, turvallinen ympäristö ja mielekäs arki.

 

Toimipaikalle on myönnetty ISO 9001:2015-standardin mukainen laatusertifikaatti Bureau Veritas Certification Holding SAS - UK Branchin toimesta.