• Attendo Kotokaarre - slideshow - Kotokaarre-01
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - Ilona-ja-Kotokaarre-5
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - Ilona-ja-Kotokaarre-2
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - Ilona-ja-Kotokaarre
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - Ilona-ja-Kotokaarre-3
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - Ilona-ja-Kotokaarre-MUOKATTU
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - Kotokaarre-02
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - kotokaarre-1
  • Attendo Kotokaarre - slideshow - kotokaarre

Attendo Kotokaarre ja Ryhmäkoti Ilona

Palvelukoti Kotokaarre on Riihimäellä sijaitseva tuettua palveluasumista tarjoava 30-paikkainen palvelukoti ikääntyneille asukkaille. Palvelukoti Kotokaarre tarjoaa tuettua asumista henkilöille, jotka tarvitsevat terveydentilan tai muun syyn johdosta ohjausta ja tukea kotona asumiseen. Palvelukodin tiloissa toimii ryhmäkoti Ilona, joka on tehostetun palveluasumisen yksikkö.

Palvelukodin johtaja

Merja Åstedt

Merja Åstedt

Puhelin: p. 044 792 8959

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Kotokaarre: Sairaanhoitaja p. 019 716 2512,

Ryhmäkoti Ilona:

Sairaanhoitaja p. 019 716 2527

Hoitajat 24/7 p. 019 716 2528

Kotokaarre sairaanhoitaja: p. 019 716 2512
Ryhmäkoti Ilona sairaanhoitaja: p. 019 716 2527
Hoitajat 24/7: p. 019 716 2528
Kotokaarre sairaanhoitaja: p. 019 716 2512
Ryhmäkoti Ilona sairaanhoitaja: p. 019 716 2527
Hoitajat 24/7: p. 019 716 2528

Osoite

Uudenmaankatu 10, 11100 Riihimäki, Suomi

Lisätietoja

Palvelukoti Kotokaarre tarjoaa tuettua palveluasumista

Vuonna 2007 toimintansa aloittaneen Kotokaarteen tuettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on terveydentilan tai jonkin muun syyn vuoksi tarve monipuolisiin palveluihin turvallisessa ja valvotussa ympäristössä arjessa pärjäämisen tukena.

Turvallista asumista omassa kodissa

Kotokaarteen asuntojen koot vaihtelevat 40,5 m²:sta aina 49,5m²:öön. Kodissa on 21 yksiötä ja kaksi kaksiota. Kaksiot on tarkoitettu erityisesti pariskunnille mutta myös tilaviin yksiöihin mahtuu kaksi henkilöä asumaan. Kodin asuntojen turvallisuudesta on huolehdittu muun muassa turvaliesien, ovihälyttimien ja turvapuhelimien avulla. Turvapuhelinhälytyksiin vastaa yöaikaan hoitaja. Asuntoihin on lisäksi asennettu automaattinen sprinkler- ja paloilmaisinjärjestelmä. Kodin tuntu ja kotoisuus luodaan asukkaiden omilla rakkailla tavaroilla ja kalusteilla, sillä asunnot vuokrataan kalustamattomina.

Vaihtelevaa ja elämänmakuista arkea

Kotokaarteen alakerrassa on ruokasali, joka toimii myös monitoimitilana. Ruokasalissa vietetään paljon yhteisiä erilaisia juhla- ja ohjelmatilaisuuksia. Sali on avoinna joka päivä klo 8-17. Alakerrasta löytyy myös asukkaiden käyttöön tarkoitettuja kerhotiloja ja pieni kuntosali.. Kodin erinomainen sijainti Riihimäen keskustassa takaa hyvät mahdollisuudet harrastuksiin, asioiden hoitoon sekä ulkoiluun.

Kuntouttavaa arkea

Asukkaan kanssa tehdään vuokrasopimus sekä palvelusopimus tuki- ja hoitopalveluista. Palveluntarve arvioidaan yhteisessä asukkaan, omahoitajan ja läheisten kanssa, kun laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Kotokaarteen toiminnan tavoitteena on luoda asukkaalle turvallinen koti, missä jokainen voi elää omaa itsenäistä elämää ja käyttää talon palveluita omien tarpeidensa mukaan. Kodissa eletään kuntouttavaa arkea asukkaan ehdoilla. Toiminnan punaisena lankana on toimintakyvyn ylläpito ja kehittäminen sekä mielekkään elämän mahdollistaminen. Erilaiset kerho- ja ryhmätoiminnot, retket, tapahtumat ja tilaisuudet tuovat iloa arkeen.

Kotokaarteen palvelut

Kotokaarre tarjoaa asukkaille siivous- asiointi- ja kotihoidonpalveluita, jotka räätälöidään asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kodin palveluilla tuetaan asukkaan elämänhallintaa ja omatoimisuutta päivittäisissä toiminnoissa. Asukasta avustetaan ja ohjataan niissä toimissa, joista hän ei itsenäisesti selviydy, kuten liikkumisessa, ruokailuissa, lääkehoidossa tai vaikkapa kodinhoidossa.

Ryhmäkoti Ilona muistisairaille

Ryhmäkoti Ilona sijaitsee Kotokaarteen palvelutalon toisessa kerroksessa. Ilona on suuntautunut erityisesti muistiasiakkaiden hoivaan ja huolenpitoon. Ilonassa on 19-paikkainen tehostettua palveluasumista muistiasiakkaille tarjoava ryhmäkoti. Asukkailla on käytössä esteetön 30 m² huone ja pariskunnalle on tarjota yksi 39 m² kahden huoneen huoneisto. Ryhmäkodin palveluihin kuuluu yksilölliset hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalvelut. Ryhmäkodin asunnot ovat esteettömiä ja jokainen asukas saa sisustaa ja kalustaa huoneen mieleiseksi omilla rakkailla tavaroillaan. Kodin kaikissa ryhmäkodin huoneissa on hoivasängyt ja hygieniapatjat, sekä turvapuhelimet asukkaiden turvana. Ryhmäkodin paloturvallisuus on turvattu automaattisen sammutus- ja paloilmaisinjärjestelmän ansiosta. Kodin yhteiset ruokailu-, oleskelu- ja saunatilat ovat asukkaiden käytettävissä. Ryhmäkodissa on henkilökunta paikalla vuorokauden ympäri.

Tehostettu palveluasuminen ryhmäkoti Ilonassa

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon tarve. Ilonan asukkaat ovat usein muistisairaudesta kärsiviä ikääntyneitä henkilöitä. Jokaisen asukkaan kanssa tehdään vuokra- ja palvelusopimus. Kodin toiminnan tavoitteena on turvallinen ja kodinomainen asuminen hoidollisessa ja yhteisöllisessä ryhmäkodissa.

Asiakaslähtöinen ja aktiivinen arki Ilonassa

Turvallisen ja kodinomaisen tehostetun palveluasumisen ohella asukkaan hyvään arkipäivään kuuluu myös monipuolinen kerho- ja viriketoiminta, sekä sosiaalinen yhdessäolo. Jokaista kodin asukasta rohkaistaan ja kannustetaan tekemään ja liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineitä hyödyntäen tai ilman niitä. Asukkaan yksilölliset toimintakyvyn, sekä muistisairauden luomat mahdollisuudet ja puitteet huomioidaan osana kuntoutusta ja arjen tekemistä

Osaava henkilöstö

Ryhmäkoti Ilonan osaava muistiasiakkaisiin erikoistunut henkilökunta pitää huolta asukkaiden hyvästä olosta vuorokauden jokaisena hetkenä, vuoden jokaisena päivänä. Ryhmäkodin henkilökunta on saanut koulutuksen sosiaali- ja/tai terveysalalle. Lisäksi heiltä löytyy erityisosaamista ja -koulutusta muistisairaiden kanssa tehtävästä työstä. Asukkaan läheiset ja muu tukiverkosto on tervetullut osallistumaan asukkaiden arkeen ja kodin toimintaan