• Attendo Loiste - slideshow - Palvelukoti-Loiste

Attendo Loiste

Kehitysvammaiset · Asumispalvelut · Tehostettu palveluasuminen · Tuettu asuminen · Kehitysvammaiset Hämeenlinna

Palvelukoti Loiste on Hämeenlinnan Sairionrantaan keväällä 2015 valmistunut koti 15:lle kehitysvammaiselle asukkaalle.

Palvelukodin johtaja

Johanna Santala

Puhelin: 044 0800 641

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat 1. puh. 044 7416 107 Ohjaajat 2. puh. 044 7382 135

Päivystys:
Ohjaajat 044 741 6107
Päivystys:
Ohjaajat 044 741 6107

Osoite

Vaneritehtaantie 7, 13210, Hämeenlinna

Lisätietoja

Palvelukoti Loiste on Hämeenlinnan Sairionrantaan, osoitteeseen Vaneritehtaantie 7 keväällä 2015 valmistunut uusi, nykyainen ja kaunis koti 15:lle kehitysvammaiselle asukkaalle.  Loiste on 'pikkusisko' kesällä 2014 toimintansa aloittaneelle Palvelukoti Laaniitylle Hämeenlinnan Laaniityssä. Koti sijaitsee luonnonkauniilla alueella, hyvien liikennemahdollisuuksien ja monipuolisten palveluiden äärellä.

Palvelukoti Loiste on Hyvän Olon koti

Loiste tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa 15:lle kehitysvammaiselle asukkaalle, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Välittävässä ja turvallisessa Loisteessa kodin jokaisella asukkaalla on oma huone eli ”oma koti”, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Asukas saa sisustaa ja kalustaa oman kotinsa kotoisaksi ja itsensä näköiseksi. Kodin asukkaiden yhteisessä käytössä ovat oleskelu-, ruokailu- ja saunatilat. Loisteen turvallisella pihalla nautitaan kauniista kesäpäivistä, ihaillaan muuttuvaa syys- ja kevätluontoa sekä puuhataan talven riennoissa. Kodin keittiössä valmistuu terveellistä ja maittavaa kotiruokaa arjen ruokailuihin sekä herkkuja kahvihetkiin ja juhliin.

Persoonalähtöinen hoiva

Loisteen kaikessa toiminnassa tähdätään asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan sekä yksilöllisyyden kunnioittamiseen. Kodissa tavoitteena on hyvän elämän mahdollistaminen joka päivä.  Loisteessa eletään rikasta ja elämänmakuista arkea päivittäisten askareiden, koulun, työtoiminnan, harrastusten ja retkien parissa. Arki on virikkeellistä, monipuolista ja innostavaa. Loisteen jokapäiväisen toiminnan 'punaisena lankana' kulkee asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä omatoimisuuden, aktiivisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien. Luovuus ja läsnäolo ovat Loisteessa tärkeitä arvoja. Asukkaan kanssa tehtävällä tiiviillä yhteistyöllä tavoitellaan luottamusta omaan elämään ja toisia ihmisiä kohtaan sekä siihen, että omat siivet kantavat.

Aktiivista arkea ja yksilöllistä kuntoutusta

Loisteessa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä. Kodissa nautitaan rennosta yhdessä olosta ja tekemisestä, aina jokaisen asukkaan omilla ehdoilla. Asumisessa ja kuntoutuksessa huomioidaan aina yksilöllisesti asukkaan toimintakyky, tarpeet ja toiveet. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen palvelusuunitelma, joka ohjaa hoivaa ja kuntoutusta. Oma-ohjaaja -järjestelmän avulla kodissa varmistetaan suunnitelman mukainen kuntoutus arjessa.

Osaava henkilökunta

Asukkaiden kanssa hääräävät päivittäisissä toiminnoissa sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- ja / tai terveydenhuoltoalan koulutuksen saaneet ammattilaiset. Loisteen välittävään moniammatilliseen tiimiin kuuluu palvelukodin päällikkö, sairaanhoitaja ja lähihoitajia. Lisäksi työyhteisöön kuuluvat myös seksuaalineuvoja ja -terapeutti sekä toimintaterapeutti. Toimintaterapeutin palvelut ovat käytettävissä maksusitoomuksella.

Palvelukoti Loisteen tavoitteena on asukkaiden ja työntekijöiden Hyvä Olla jokaisena päivänä!