Attendo Majakkatupa

Luvia · hoivakoti · Palveluasuminen · Ikäihmiset

Attendo Majakkatupa on Luvialla tehostetun palveluasumisen 20 paikkainen palveluasumisen yksikkö.

Palvelukodin johtaja

Päivi Sorila

Puhelin: 044 494 3777

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Puhelin: Ohjaajat 24/7 p. 044 726 5803

Osoite

Kotomäenkuja 12, 29100, Luvia

Lisätietoja

Attendo Majakkatupa on Luvialla viihtyisällä ja rauhallisella alueella sijaitseva tehostetun palveluasumisen 20 -paikkainen palveluasumisen yksikkö ikääntyneille asukkaille. Majakkatupa valmistui vuodenvaihteessa 2014 ja asukkaat muuttivat kauniiseen taloon  tammikuussa 2015.

Majakkatupa - hyvän olon koti

Majakkatuvan tilojen ja kiinteistön suunnittelussa sekä toteutuksessa on otettu huomioon erityisesti ikääntyneiden asukkaiden tarpeet. Tuvan sisustus ja kalustus on pyritty toteuttamaan ikääntyneitä asukkaita miellyttäväksi, huomioiden esteettömyyden, käytettävyyden ja turvallisuuden lähtökohdat. Majakkatuvassa on 20kpl yhden hengen huonetta, joissa jokaisessa on omat invamitoitetut Wc ja kylpyhuone. Kodin jokainen huone on kalustettu valmiiksi mutta asukas voi tehdä huoneestaan kodin, tuomalla sinne myös omia kalusteita, somisteita tai tuttuja esineitä.

Kotoisaa asumista

Majakkatuvan sydämessä on kotoisa ruokasali sekä keittiö, jossa palvelukodin emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa sekä leipoo herkkuja asukkaiden iloksi yhteisille kahvihetkille. Palvelukodin asukkaiden yhteisessä käytössä ovat kaksi tilavaa ja viihtyisää olohuonetta. Majakkatuvassa asukkaat pääsevät myös saunomaan tunnelmallisessa ja turvallisessa saunassa, aina niin halutessaan. Kodin yhteydessä on myös eloisa piha-alue, joka tehty turvalliseksi asukkaiden käyttöön. Piha-aluetta on kunnostettu ja somistettu kodissa aktiviisesti, joten aina kevään koittaessa se pääsee kukoistukseensa ja toimii viihtyisänä ajanvietto- ja kuntoutusalueenakin.

Aktiviista oloa

Majakkatuvan jokapäiväistä toimintaa ja arkea ohjaavat arvot yksilöllisyysdestä ja samalla yhteisöllisyydestä. Lisäksi Majakkatuvan arjessa toteutetaan myös viihtyisyyden, leppoisuuden, kannustavuuden ja hyväksyvyyden periaatteita, joiden toteutuminen on Majakkatuvalle tärkeää. Toiminnassa pyritään siihen, että kodin asukkailla ja henkilökunnalla on Hyvä Olla! Kodissa eletään rikasta ja monipuolista arkea, jossa jokainen asukas saa elää oman tutun ja turvallisen rytminsä ja tottumustensa mukaisesti. Ennalta määriteltyjä kellonaikoja arjen toiminnoille ei Majakkatuvalla ole. Majakantuvassa käy joka toinen viikko musiikkiterapeutti. Fysioterpeutti käy kerran viikossa pitämässä tuolijumpan. Seurakunnanhetkeä vietetään majakantuvalla kaksi kertaa kuukaudessa. 

Osaavaa hoivaa

Majakkatupa takaa asukkailleen osaavaa ja välittävää hoitoa ja kuntoutusta joka päivä. Palvelukodin asukkaista huolta pitää ammattitaitoinen ja sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksen sosiaali - tai terveysalalle.

Kuntouttavaa arkea

Jokaisen asukkaan yksilöllinen elämäntarina, tavat, mieltymykset ja tottumukset huomioidaan asukkaan olossa ja elossa. Yksilöllisesti laadittu hoito- ja kuntoutussuunnitelma toimii arjen toimintaa ohjaavana "punaisena lankana". Asukkaan läheiset ja muu hänelle tärkeä verkosto ovat tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen ja kuntoutukseen.