• Attendo Mendis - slideshow - Mendis-885x590px
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-tukiasunnot-1920x550px
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-28
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-27
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-26
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-19
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-10
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-8
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-6
 • Attendo Mendis - slideshow - Mendis-5

Attendo Mendis

Mielenterveyskuntoutujat · Tukiasuminen · Palveluasuminen

Kuntoutusyksikkö Mendis tarjoaa portaattomia kuntouttavia asumis- ja tukipalveluja 43:lle mielenterveyskuntoutujslle Seinäjoella, osoitteessa Tervasviita 1, Seinäjoki. Mendiksen asukkaat tarvitsevat eri asteista tukea, valvontaa ja ohjausta arkeen, asumiseen ja kuntoutumiseen liittyen. Mendis tarjoaa tehostettua palveluasumista Isootalon puolella 20 kuntoutujalle, palveluasumista Alvarissa 15 kuntoutujalle ja tuettua asumista tukiasuntola Krannissa 8 asukkaalle.

Hoivakodin päällikkö

Mari Käpyaho

Puhelin: 044 780 0301

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

 • Isootalo puh. 044 7800 474
 • Alvari puh. 044 7800 758
 • Alvari sairaanhoitaja puh. 044 7800 753
 • Kranni puh. 044 7800 757
 • Kuntoutusohjaaja ja työtoiminta puh. 040 5699 916
 • Fax numero 06 1422311
Isootalon sairaanhoitaja: 040 481 4229
Puhelin: Ohjaajat 24/7 p.044 780 0474
Hoitaja Isootalon sairaanhoitaja: 040 481 4229

Osoite

Tervasviita 1, 60150, Seinäjoki

Lisätietoja

 

Kuntoutusyksikkö Mendis sijaitsee Seinäjoella Kasperin asuntoalueella hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen välittömässä läheisyydessä. Alueelta löytyy vireää toimintaa, mikä lisää asukkaidenkin vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ja osallisuutta. Kaikki kolme kotia sijaitsevat samassa kiinteistössä, joten siirtyminen tarpeenmukaiseen asumispalveluun sujuu luontevasti matalan kynnyksen periaatteella.

Nykyaikaiset tilat

Yksikön tilat ovat valmistuneet kesällä 2011. Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Alvarissa ja Isootalossa huoneet ovat kalustettuja mutta asukas saa halutessaan kalustaa huoneen omilla kalusteillaan. Krannissa (tukiasunnoissa) asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Kodin jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc ja suihku. Yksiköstä löytyy myös kaksi kahden hengen huonetta. Lisäksi kaikkien käytössä ovat yhteiset tilat, joita ovat viihtyisät oleskelutilat, keittiöt, ryhmätoimintahuone, ruokailutilat, peseytymistilat, saunat sekä kodinhoitohuone.

Tukipalvelut

Asumispalveluiden lisäksi Mendiksessa on saatavilla tukipalveluja kuntoutujan kotiin vahvistamaan itsenäisen asumisen taitoja tai tukemaan muuttoa asumispalveluiden piiristä itsenäiseen asumiseen. Tukipalveluja ovat kotikäynnit, päivä-ja työtoiminta, intervallijaksot sekä toimintakyky- ja asumispalvelutarpeen arviointijaksot. Jokaiselle kuntoutujalle räätälöidään tarvetta vastaava asumis- tai tukipalvelupaketti yhteistyössä kuntoutujan, läheisten, hoitovan tahon ja kotikunnan sosiaalitoimen kanssa.

Henkilökunta

Palvelukodin henkilökuntaan kuuluu palvelukodin päällikön lisäksi vastaava sairaanhoitaja, ohjaajia sekä kotiavustaja. Kaikki ohjaajat ovat mielenterveystyön ammattilaisia, joilla on sosiaalialan tai terveydenhuollon koulutus. Lääkäripalvelut tulevat psykiatrian erikoislääkäriltä ja yleislääketieteen erikoislääkäriltä, jotka käyvät palvelukodilla säännöllisesti. Lääkäreitä voidaan myös konsultoida aina tarvittaessa.

Läheiset osana arkea

Kodilla toimii myös läheistoimikunta. Kokoontuminen on muutaman kerran vuodessa ja osallistuminen on vapaaehtoista ja -muotoista. Tavoitteena yhdessä kehittää yksikön toimintaa ja huomioida kuntoutujan sosiaalinen verkosto osana toimintaa ja kuntoutusta.

Yhteisöllistä toimintaa

Arjen työssä kodilla panostetaan laadun toteutumiseen sekä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Asuminen Mendiksen eri yksiköissä perustuu yhteisöllisyyteen. Päivittäisissä kotikokouksissa suunnitellaan yhdessä arkea. Kodeissa on omat suunnitellut viikko-suunnitelmat, jotka ohjaavat ja rytmittävät arjen toimintaa sekä askareita. Asukkaiden toimintakyvyn ja mielenkiinnon mukaan heillä on hoito- ja kuntoutussuunnitelman mukaisia vastuualueita. Kodilla on vuodeksi laadittu teemaryhmä –suunnitelma, teemana ”Minä Kuntoutujana” ja erillinen virike- ja ryhmätoimintasuunnitelma. Näiden suunnitelmien pohjalta pidetään erilaisia ryhmiä ja retkiä. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus tavoitteelliseen työtoimintaan ulko- ja pihatöissä, keittiötöissä sekä alihankintatöiden parissa. Käytössä on omaohjaaja –menetelmä, jossa jokaiselle on nimettynä omaohjaaja. 

Mendiksen omavalvontasuunnitelmaan voit tutustua tästä.