• Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-11
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-01
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-12
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-10
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-09
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-07
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-04
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-03
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - Nurmesharju-header-09
  • Attendo Nurmesharju - slideshow - kuntoutusyksikko-nurmesharju

Attendo Nurmesharju

Kuntoutusyksikkö Nurmesharju on 15 paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu kuntoutusyksikkö Nurmeksessa.

Hoivakodin johtaja

Maaria Puoskari

Maaria Puoskari

Puhelin: 044 7772 795

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Puhelin: Ohjaajat p. 044 782 0817

Osoite

Ylikyläntie 2, 75530, Nurmes

Lisätietoja

Tammikuussa 2016 ovensa avannut Kuntoutusyksikkö Nurmesharju on 15 paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu kuntoutusyksikkö, joka sijaitsee viihtyisällä asuinalueella Nurmeksessa. Nurmesharju tarjoaa sekä tehostettua asumispalvelua että myös tuettua asumispalvelua.

Kuntoutusyksikkö Nurmesharju - parempaa arkea

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea ja ohjausta tarvitseville kuntoutujille, jotka eivät itse suoriudu päivittäisistä toiminnoista. Asuminen yksikössä on pitkäaikaista. Tuettu palveluasuminen on puolestaan tarkoitettu kuntoutujille, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Palveluasumisessa keskitytään itsenäisen elämän taitojen opetteluun ja kuntoutujan itseluottamuksen vahvistamiseen.

Kotoisaa asumista

Nurmesharjun yksikkö on jaettu viihtyisiltä tiloiltaan kolmeen viiden hengen soluun. Jokaisella kuntoutujalla on käytössään oma huone, jossa on ajanmukaiset ja tilavat wc- ja kylpyhuonetilat. Kuntoutuja voi halutessaan sisustaa huoneen mieleisekseen omilla rakkailla tavaroillaan. Kuntoutujalla on myös mahdollista saada apua yksiköstä esimerkiksi huonekalujen hankintaan. Yhteiseen käyttöön tarkoitetuissa viihtyissä ja tilavissa oleskelu- ja ruokailutiloissa asukkaat voivat ruokailla ja kahvitella, vaihtaa kuulumisiaan, rentoutua sekä puuhata erilaisia arjen askareita. Kodin keittiössä valmistuu terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa arkeen sekä herkkuja kahvihetkiin ja juhliin. Sauna lämpiää halukkaille ja pihamaalle pääse aina ulkoilemaan ja virkistymään.

Yksilöllistä kuntoutusta

Kuntoutusyksikkö Nurmesharjussa tarjotaan kuntoutujalle mahdollisuus palata parempaan arkeen aktivoinnin, tuen ja yksilöllisen kuntoutuksen avulla. Yksikkö tukee kuntoutujan oma-aloitteisuutta sekä vahvistaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteita. Kuntoutuja saa mahdollisuuden edetä kohti itsenäisempää elämää joustavasti eri asumismuotojen tuella. Kuntoutuksessa huomioidaan yksilön voimavarat ja tuetaan kohti parempaa arjen- ja elämänhallintaa.

Elämänmakuista eloa ja oloa

Nurmesharjussa eletään monipuolista, innostavaa ja kehittävää arkea, johon kuuluvat erilaiset harraste- ja työmahdollisuudet kodin ulkopuolella, viriketoiminnot ja harrasteet kodissa, vierailut, vieraat ja retket sekä monenmoiset puuhat arjen askareissa.

Suunnitelmallista kuntoutusta

Kuntoutujan voimavarojen sekä palvelutarpeen arvioinnissa hyödynnetään RAI-arviointia sekä Oma-arviointia. Arviointeja hyödynnetään kuntoutussuunnitelman teossa, jossa huomioidaan ja määritellään kuntoutujan voimavarat yksilöllisesti. Kuntoutussuunnitelmaa päiviteteään säännöllisesti sekä aina tilanteen vaatiessa. Kodin toiminnan ideologiana on ratkaisukeskeinen yhteisöhoito. Ideologia mahdollistaa kuntoutujalähtöisen toiminnan suunnittelun ja kuntoutussuunnitelman teon.

Asukkaiden tukiverkosto

Perhe, läheiset ja ystävät ovat tervetulleita osallistumaan kodin arkeen, kuntoutujan niin tahtoessaan. Asukkaiden Hyvästä Olosta vastaavat sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja terveysalalle. Kuntoutusyksikössä kodin työtekijä on paikalla 24 tuntia vuorokaudessa asukkaiden apuna ja tukena.