• Clone of Sisätila vastaavanlaisesta yksiköstä

Attendo Nuutinkoti

Palvelukoti Nuutinkoti on syksyllä 2014 valmistunut uusi ikäkkäille asukkaille suunnattu palvelukoti Jyväskylän Palokassa. Viihtyisällä ja rauhallisella alueella, Palokan monipuolisen palvelutarjonnan ja kulkuyhteyksien äärellä sijaitseva Nuutinkoti tarjoaa kodinomaista ja yksilöllistä tehostettua ja tuettua palveluasumista 20:lle ikääntyneelle asukkaalle.

Palvelukodin johtaja

Päivi Heikkilä

Puhelin: 044 7129 245

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat: puh. 044 7754 554 puh. 044 7677 877 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 044 775 4554

Osoite

Nuutinkorventie 9, 40270, Palokka

Lisätietoja

 Viihtyisää ja kotoisaa eloa

Nuutinkodin uudet ja nykyaikaiset tilat on suunniteltu ja sisustettu erityisesti ikääntyneiden tarpeita ja mieltymyksiä kuunnellen. Kodissa jokaisella asukkaalla on oma tilava huone, oma kotinsa. Asukas saa halutessaan sisustaa ja kalustaa kotinsa viihtyisäksi ja kotoisaksi omilla tärkeillä tavaroillaan. Palvelukodin asukkaiden käytössä olevat tilavat yhteiset tilat kutsuvat leppoisaan ajanviettoon, kuulumisten vaihtamiseen, rentoutumiseen ja erilaisten puuhien ja puhteiden pariin. Kotiin ruoka tulee Jyväskylässä sijatsevasta Attendo Myllynsiivestä, jonka keittiössä valmistuu maistuvaa ja tervellistä kotiruokaa. Nuutinkodin viihtyisällä pihalla on asukkaiden turvallista ulkoilla ja nauttia luonnosta, joko itse tai ohjaajan avustamana. Sauna lämpenee aina asukkaan niin toivoessaan.

Nuutinkodin arki

Nuutinkodissa eletään virikkeellistä ja monipuolista arkea, johon kuuluvat juhlat ja kalenterin kierron huomioiminen. Kuntouttava työote ja sen mukainen toiminta ovat kiinteässä osassa Nuutinkodin jokapäiväistä elämää. Asukkaita kannustetaan ja rohkaistaan osallistumaan kodin virike- ja kuntoutustoimintaan, omien voimavarojen ja toimintakyvyn sallimissa rajoissa.  Kodissa asukkaille annetaan aikaa myös vain rentoutumiselle, rauhoittumiselle ja lepäämiselle. Kodinomaisessa ympäristössä ei ole ennalta määrättyjä kellonaikoja, vaan jokainen asukas saa elää itselle tutun ja luontevan rytminsä mukaisesti.

Kuntouttavaa ja yksilöllistä arkea

Nuutinkodissa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Palvelukodin toiminnassa ja asukkaan hoivassa ja kuntoutuksessa huomioidaan hänen yksilöllinen elämäntarina, tavat, tarpeet ja tottumukset. Yksilöllisesti laadittu hoiva- ja kuntoutussuunnitelma ohjaa asukkaan kuntoutusta sekä asumista Nuutinkodissa. Toiminnan lähtökohtana on toimintakyvyn kuntouttaminen ja ylläpito. Kodin arkea rytmittävät monipuoliset ja innostavat viriketoiminnat, joilla kodin asukkaita kannustetaan aktiiviseen tekemiseen. Asukkaita kannustetaan ja rohkaistaan myös toimimaan mahdollisimman itsenäisesti arjen elossaan. Nuutinkodissa jalattomuus ei kuulu vanhuuteen.

Välittävä ja osaava henkilökunta

Palvelukoti Nuutinkodin osaava ja välittävä henkilökunta on saanut koulutuksensa sosiaali- ja / tai terveysalalle. Henkilökunta on kodissa paikalla huolehtimassa ja auttamassa asukkaita ympäri vuorokauden. Omaiset, läheiset ja muut tukiverkostot ovat tervetulleita osallistumaan asukkaan kuntoutukseen ja kodin eloon.