Hyppää sisältöön

Attendo Tammikartano

Attendo Tammikartano on 2020 Kirkkonummelle avattu erityistason lastensuojeluyksikkö. Tammikartano tarjoaa huostaanotetuille, avohuollon tukitoimena sijoitetuille sekä kiireellisesti sijoitetuille lapsille kuntouttavaa tukea kodinomaisessa ympäristössä. Tammikartanossa pyritään rakentamaan lapselle turvallinen ja tasainen arki, jossa lapsi kohdataan omana itsenään ja häntä kuunnellen. Lasta tuetaan vahvuuksien sekä voimavarojen löytymisessä, joiden kautta lapsen hyvinvointia lähdetään yhdessä rakentamaan heidän läheistensä kanssa.

Yhteystiedot

Osoite

  • Hyvänmielenkuja 4

  • 02880 Veikkola

  • Uusimaa

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä: 14

    Vapaita paikkoja: Kyllä

    Hyvinvointialue: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

  • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Oma koti

Tammikartano sijaitsee pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä, Veikkolassa idyllisellä pientaloalueella. Tammikartanon tilat ovat viihtyisät ja avarat. Yksikössä on 7 asiakaspaikkaa 10–17-vuotiaille lapsille. Tammikartano tarjoaa sijoitetuille lapsille turvallisen kasvuympäristön ja johdonmukaiset toimintatavat, jossa lapsen tarpeet ja elämäntilanne huomioidaan yksilöllisesti. Tammikartanossa työskentelyn perustana on tunnesuhteen luominen sekä traumaorientoitunut ymmärrys nuorten oireilusta.

Story image

Yksilöllistä tukea

Työmme on suunnitelmallista, tavoitteellista ja lasten oikeuksia sekä yksilöllisyyttä huomioivaa. Yhteistyö lapsen perheen ja verkoston kanssa rakennetaan tiiviiksi sekä heidän osallisuuttaan lapsen elämässä vahvistetaan. Tarvittaessa yhteyttä lapsen sekä perheen välillä voidaan lähteä vahvistamaan Tammikartanossa toteutettavalla perhetyöllä.

Meillä on kokenut moniammatillinen työryhmä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sosionomeja, sairaanhoitajia, toimintaterapeutti ja lähihoitajia. Ohjaajat hyödyntävät työssään ratkaisu- ja voimavarakeskeistä työskentelyotetta sekä yksilöllistä omaohjaajasuhdetta. Työ rakentuu tavoitteellisen omaohjaajatyön ympärille, jossa on keskiössä vahvan yhteistyö sekä tunnesuhteen rakentaminen lapsen kanssa. Omaohjaajatyötä tuetaan työnohjauksessa sekä usein toteutuvissa omaohjaajavarteissa johtajan ja vastaavan ohjaajan kanssa.