Hyppää sisältöön

Attendo Saima

Lastensuojeluyksikkö Attendo Saima sijaitsee Saimaan etelärannalla Lappeenrannassa. 2020 avattu Saima tarjoaa turvallista ja virikkeellistä erityistason hoitoa 13-17-vuotiaille huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimena sijoitetuille nuorille. 

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Selmankatu 5

  • 53300 Lappeenranta

  • Etelä-Karjala

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä - 7

    Valmistunut - 2020

    24/7 hoitaja - Kyllä

Story image

Yksilöllistä tukea

Attendo Saiman erityisosaamisalueita ovat lapsi- ja nuorisopsykiatrinen osaaminen sekä neuropsykiatrian tuntemus. Kasvatus- ja kuntoutustyömme perusteita ovat voimavarakeskeisyys, dialogisuus ja ratkaisu­keskeisyys ja panostamme erityisesti merkittävään omaohjaajasuhteeseen. Työskentelemme sijoituksen aikana aktiivisesti perheen ja verkostojen kanssa ja ammatillinen perhetyö on osa nuoren hoito- ja kasvatusprosessia. Henkilöstöämme koulutetaan ratkaisukeskeiseen perhetyöhön. Kasvatustyömme on suunnitelmallista, tavoitteellista ja lasten osallisuutta, oikeuksia sekä yksilöllisyyttä huomioivaa.

Story image

Oma koti

Saiman järjestelmällinen arki aikuisten johdossa luovat hyvät edellytykset tukea lasta ja hänen perhettään vaikeissa elämäntilanteissa kohti tulevaisuutta. Henkilökuntamme koostuu osaavista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, joilla on laaja kokemus lasten ja nuorten sekä perheiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Teemme tiivistä yhteistyötä lasten ja nuorten talon kanssa.

Kasvatustyömme perustuu nuoren kuulemiseen, ymmärtämiseen, vuorovaikutukseen sekä hoidolliseen omaohjaaja työskentelyyn. Tavoitteemme on auttaa nuorta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja. Omaohjaajatyöskentelyn keskiössä on lapsen ja omaohjaajan välille muodostuva tunnesuhde, jonka ansiosta lapsi voi kokea olevansa ainutlaatuinen. Attendo Saiman sijainti mahdollistaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet.