Hyppää sisältöön

Attendo Pekkala

Attendo Pekkala on kodinomainen ja rauhallinen perustason lastensuojeluyksikkö 12-17 vuotiaille lapsille. Pekkalassa on seitsemän asiakaspaikkaa.

Yhteystiedot

Osoite

  • Kangasrouskuntie 42

  • 90650 Oulu

  • Pohjois-Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä - 7

    Valmistunut - 2019

    Hyvinvointialue - Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue - Pohde

  • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea ja turvallista arkea

Pekkala sijaitsee rauhallisella omakotialueella Oulun Kynsilehdossa. Panostamme yksilöllisyyteen sekä voimavarakeskeiseen työskentelyyn. Toimintamme perusajatuksena on löytää yhdessä lapsen ja hänen lähiverkostonsa kanssa keskustellen ratkaisuja ja uusia toimintamalleja lasta tai hänen perhettään kuormittaviin tilanteisiin, jotta sijoituksen jälkeen kotiin palaaminen tai itsenäisen elämän aloittaminen mahdollistuisi. Pekkalassa määritellään jokaiselle lapselle sijoituksen tavoitteet yhdessä hänen lähiverkostonsa sekä sosiaalitoimen kanssa. Tavoitteiden toteutumista arvioidaan säännöllisesti. Jokaiselle lapselle nimetään omaohjaajapari, joka vastaa lapsen kanssa tehtävästä suunnitelmallisesta työskentelystä sekä verkostoyhteistyöstä.

Pekkalan arjessa huomioidaan mahdollisten neuropsykiatristen erityispiirteiden tuomat haasteet, kuten haasteet toiminnanohjauksessa. Teemme yhteistyötä Attendo Terapiapalveluiden kanssa, jonka kautta lapsille on mahdollista saada toimintaterapiaa ja fysioterapiaa. Jälkihuoltoyhteistyötä teemme Oulun Iskossa sijaitsevan Attendo Toivon kanssa, joka tuottaa asumis- ja kuntoutuspalveluita nuorille aikuisille.

Kannustamme lapsia osallistumaan yksikön yhteiseen toimintaan sekä löytämään hyvinvointia tukevaa aktiviteettia myös yksikön ulkopuolelta. Pekkalasta on hyvät kulkuyhteydet erilaisiin harrastuspaikkoihin. Teemme yhteistyötä muun muassa lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevan Vocatum-kuntosalin kanssa, jonka kautta lapsillemme on mahdollista saada myös personal trainer-palvelut treenaamisen tueksi.

Pekkalan painopiste on pitkäaikaisissa sijoituksissa, mutta yksikön tilanteen salliessa otamme vastaan myös lyhytaikaisia sijoituksia.

Olemme osa Attendo Lastensuojelupalvelut Oy:tä.