Hyppää sisältöön

Attendo Aurila

Attendo Aurila sijaitsee omakotitalossa, rauhallisella pientaloalueella Vantaan Kivistössä erinomaisten kulkuyhteyksien läheisyydessä. Aurila on erityistason lastensuojeluyksikkö 12-17-vuotiaille kuntouttavaa sijoitusta tai kriisijaksoa tarvitseville nuorille. Meillä on sekä arviointiosasto että pitkäaikaisyksikkö.

Yhteystiedot

Osoite

 • Paasitie 9

 • 01700 Vantaa

 • Uusimaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 14

  Huoneen koko - 12-15 m2

  Valmistunut - 2017

  Hyvinvointialue - Vantaan ja Keravan hyvinvointialue - VAKE

  Ryhmäkodit - 2

Story image

Tavoitteellista tukea

Aurilassa on kaksi 7-paikkasta osastoa, yhteensä 14 asukaspaikkaa.
Attendo Aurilan kuntoutusprosessi perustuu hoidolliseen kasvatustyön yhdessä perheen kanssa, perhetyöhön, yhteisöllisiin menetelmiin ja yksilölliseen omaohjaajatyöskentelyyn. Meillä on käytössä työparillinen omaohjaajajärjestelmä ja ohjaajat saavat säännöllistä työnohjausta. Kasvatustyömme perustuu nuoren kuulemiseen, ymmärtämiseen ja vuorovaikutukseen. Tavoitteemme on auttaa nuorta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja. Hoidollisen työn välineinä käytetään nuoren historian tarinallista dokumentointia ja koostamista, nykyhetken ja tarinoiden dokumentointia, tulevaisuuteen haaveilua ja merkittävää vuorovaikutussuhdetta omahoitajiin. Yhteisöllisiä menetelmiämme ovat muun muassa viikoittainen nuorten kokous, yhteisen toiminnan päivä kerran viikossa ja avoimet kuukausikoosteet.
Story image

Oma koti

Käytössämme ovat avarat ja valoisat yhteiset tilat sekä iso oma piha. Jokaisella nuorella on käytössään vähintään 12m2 kokoinen oma huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen. Henkilökuntamme koostuu sosionomeista ja lähihoitajista. Henkilökunnalla on lisäkoulutusta psykiatriseen hoitotyöhön, perhetyöhön ja neuropsykiatriseen kuntoutukseen. Käytössämme ovat joustavasti myös psykiatrin palvelut. Yksikössämme voi tarvittaessa suorittaa peruskoulun oppimäärän erillisellä kotiopetuspäätöksellä.

Story image

Asukkaan polku

 • Alkukartoitusjakso, jonka aikana nuori tutustuu ja asettuu yksikköön.
 • Etsiväjakso, jossa painottuu nuoren ymmärryksen lisääntyminen ja identiteetin löytyminen.
 • Kuntouttava jakso, joka painottuu nuoren minuuden koostumiseen, ratkaisumallien löytämiseen, narratiivisuuteen ja nuoren voimaantumiseen.
 • Itsenäistymisessä huomioidaan nuoren jatkuva oppimisprosessi ja sen kytkeytyminen psykososiaaliseen kehitykseen.
 • Jälkityö, joka voi olla tuettua asumista Aurilan tukiasunnossa tai jälkityötä muuhun kuin Aurilan tarjoamaan osoitteeseen tai yksilöllistä tukea nuorelle sijoituksen jälkeen.