Hyppää sisältöön

Attendo Möllerin tupa

Möllerin tupa on Ilmajoella sijaitseva 28-paikkainen kuntoutusyksikkö mielenterveyskuntoutujille. Möllerin tuvalla on yhteensä 28 yhteisöllisen asumisen paikkaa. 15 asiakashuonetta löytyy päätalosta ja 12 asuntoa samassa pihapiirissä olevasta rivitalosta. Rivitalon puolella on hyvä harjoitella itsenäisempää arjen hallintaa, tuki lähellä ollen. Möllerin tuvalla voi käydä myös päiväkävijänä ja kotikäyntejä on mahdollisuus toteuttaa.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

  • Jussintie 2

  • 60800 Ilmajoki

  • Etelä-Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä: 28

    Valmistunut: 1997

Story image

Palvelumme

Möllerin tupa sijaitsee viihtyisällä alueella kävelyetäisyyden päässä Ilmajoen keskustan palvelu- ja harrastetarjonnasta. Jokaiselle asiakkaalle nimetään omaohjaaja ja laaditaan yksilöllinen toteuttamissuunnitelma, jonne yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellaan kuntoutuspolkua ja tavoitteita. Toimintamme pohjautuu toipumisorientaatiolähtöisesti yhteisön viikko-ohjelmaan, jota toteutetaan yksilöllisesti RAI-arvioinnin ja toteuttamissuunnitelman mukaisesti.

Story image

Kodin tiloissa on huomioitu asiakkaiden tarpeet ja yksilöllisyys. Möllerin tuvalla jokaisella asiakkaalla on oma huoneensa, oma koti. Huoneensa asiakas saa niin halutessaan sisustaa ja kalustaa mieleisekseen. Kodin muut viihtyisät tilat, kuten keittiö-, ruokailu- ja oleskelutilat sekä sauna ja pihamaa ovat asukkaiden yhteisessä käytössä.

 

Story image

Möllerin tuvan toimintaan kuuluu tavalliseen elämään sekä henkilökohtaiseen hyvinvointiin liittyvien asioiden hoito ja opettelu. Yhdessä asiakkaiden kanssa asioidaan muun muassa kaupassa, pankissa sekä apteekissa. Myös arkipäiväisten asioiden, kuten esimerkiksi ruuanlaiton, siivoamisen ja hygienian hoidon opettelu kuuluvat Möllerintuvan toimintaan.

Asiakkaita kannustetaan osallistumaan toimintaan, jokaisen voimavarat ja toimintamahdollisuudet huomioiden. Kodin innostavasta ja monipuolisesta ryhmätoiminnasta löytyy varmasti jokaiselle asiakkaalle mieleistä tekemistä. Ryhmätoimintoja asiakkaille tarjotaan muun muassa liikunnan, arjen taitojen, hyvinvoinnin, keskustelun ja ulkoilun parista. Lisäksi erilaiset retket ja tutustumiskäynnit vaihteleviin kohteisiin tuovat arkeen rikkautta ja vaihtelevuutta. Möllerin tuvalla asiakkaat saavat myös rentoutua ja viettää vapaa-aikaa toiveidensa mukaisesti.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää