Hyppää sisältöön

Attendo Solju

Joensuussa sijaitseva Attendo Solju tarjoaa palveluitaan 21 mielenterveyskuntoutujalle. Yksikön kuntoutujat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Kaksostie 7

 • 82200 Hammaslahti

 • Pohjois-Karjala

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 21

  Huoneen koko - 25 m2

  Erikoisosaaminen - Psykoedukaatio, Nepsy, Toipumisorientaatio

  Valmistunut - 2018

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä.

Soljussa on käytössä TUVA-mittari ja mielenterveyspuolella elämänlaadun check-lista, ja näitä hyödynnetään asumisensuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Story image

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kuntoutuja voi sisustaa asuntonsa omilla tutuilla tavaroillaan, mutta kodin kalustukseen voidaan tarjota myös apua. Attendo Soljun yhteiset tilat ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Kannustamme yhteisöllisyyteen ja ajanviettoon muiden asukkaiden kanssa, mutta mahdollistamme myös omaan rauhaan vetäytymisen. Sijaitsemme luonnonläheisellä alueella, hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Story image

Omannäköistä elämää

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan kuntoutujan itsetuntoa ja -luottamusta. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida kuntoutujaa osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää