- Mielenterveys- ja päihdepalveluyksiköt
- Joensuu
- Attendo Solju
Attendo Solju
Joensuussa sijaitseva Attendo Solju tarjoaa palveluitaan 21 mielenterveyskuntoutujalle. Yksikön kuntoutujat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden.
Yhteystiedot
- Outi Mertanen
-
Kuntoutusyksikön johtaja
- outi.mertanen@attendo.fi
- 044 494 1672
-
Tavoitettavissa arkisin klo 8-16
- Ohjaajat 24/7
- 044 4941671
Osoite
-
Kaksostie 7
-
82200 Hammaslahti
-
Pohjois-Karjala
- Kartta
Tietoja
-
Paikkojen määrä: 21
Huoneen koko: 25 m2
Erikoisosaaminen: Psykoedukaatio, Nepsy, Toipumisorientaatio
Valmistunut: 2018
- Omavalvontasuunnitelma
Tavoitteellista tukea
Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä.
Soljussa on käytössä TUVA-mittari ja mielenterveyspuolella elämänlaadun check-lista, ja näitä hyödynnetään asumisensuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.
Oma koti
Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kuntoutuja voi sisustaa asuntonsa omilla tutuilla tavaroillaan, mutta kodin kalustukseen voidaan tarjota myös apua. Attendo Soljun yhteiset tilat ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Kannustamme yhteisöllisyyteen ja ajanviettoon muiden asukkaiden kanssa, mutta mahdollistamme myös omaan rauhaan vetäytymisen. Sijaitsemme luonnonläheisellä alueella, hyvien kulkuyhteyksien äärellä.
Omannäköistä elämää
Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan kuntoutujan itsetuntoa ja -luottamusta. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida kuntoutujaa osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.