Hyppää sisältöön

Attendo Naava ja Päivänsäde

Attendo Naava on Kauhajoella sijaitseva mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava yksikkö ympärivuorokautiseen asumiseen, yhteisölliseen asumiseen, tukiasumiseen, kotikuntoutukseen ja Päivänsäteen päivätoimintaan. Kaiken toiminnan perustana on toipumisorientaatiolähtöinen ajattelu, joka pohjaa asiakkaan itse nostamien tavoitteiden ja toiveiden mukaiseen toimintaan.

Yhteystiedot

Osoite

 • Naavakuja 1

 • 61800 Kauhajoki

 • Etelä-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 24

  Huoneen koko - 20 m2, yhteisöllisen asumisen asunnot 48-58 m2

  Valmistunut - 2018

  Hyvinvointialue - Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

  Ryhmäkodit - 1

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Asiakkaan itse nostamat toiveet ja tavoitteet ohjaavat päivittäistä arkea. Yhteisenä tavoitteena on rohkeus yrittää, unelmoida ja elää omannäköistä elämää

Asiakkailla on mahdollista edetä kolmivuoroyksiköstä vähemmän tuettuun asumiseen yksilöllisen tarpeen mukaisesti.  Intervallityyppisessä kokeiluasunnossa on mahdollista kokeilla itsenäisempää asumista matalalla kynnyksellä yksilöllisesti määritellyn jakson ajan.

Story image

Asuminen

Jokaisen yksityisyyttä ja itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan, ja asiat pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti keskustelemalla. Tarvittaessa teemme yhteistyötä moniammatillisessa tiimissä, johon voi kuulua asiakkaan ja ohjaajan lisäksi esimerkiksi sosiaalityöntekijä ja lääkäri. 

Asiakas voi tilanteen mukaan asua kolmivuoroyksikön puolella, Petäjäkujan yhteisöllisessä asumisessa tai omassa asunnossa. Yhteisöllisen asumisen asuntoon asiakas hankkii huonekalut yms. kodin tavarat itse, tarvittaessa ohjaajan tuella. Kokeiluasunto on valmiiksi kalustettu. 

Story image

Arki ja aktiviteetit

Asiakkailla on mahdollisuus osallistua erilaisiin toimintoihin omien mielenkiintojensa mukaan. Kerran viikossa jokaiselle asiakkaalle tarjotaan tavoitteellinen asiakashetki, jossa yhdessä ohjaajan kanssa on mahdollista tarkastella omia unelmiaan, aikomuksiaan ja tavoitteitaan sekä miettiä keinoja niiden saavuttamiseksi.

Ohjaajamme ovat kouluttautuneet mm. neuropsykiatrisiksi valmentajiksi, lyhytterapeuteiksi, ryhmänohjaajiksi, sekä toipumisorientaatiolähtöiseen ajatteluun. Kunnioitamme jokaisen persoonallista otetta elämään.

Viikoittaisessa yhteisökokouksessa asiakkaat saavat osallistua ryhmien suunnitteluun omien toiveiden ja tavoitteiden mukaan.

Päivänsäteen päivätoiminta

Tarjoamme Naavassa myös päivätoimintaa. Päivänsäteen päivätoiminnassa on mahdollista käydä kotoa käsin, yhteisöllisestä asumisesta tai kolmivuoroyksikön puolelta asiakkaan tarpeen mukaan. Päivätoiminta on auki arkipäivisin sekä lauantaisin. Päivänsäteen viikkokalenteriin kuuluu tavoitteellisena ryhmätoimintoja mm. liikuntaryhmä, ruokaryhmä sekä asiointiryhmä.

 

Päivätoimintatila Päivänsäde

Petäjäkuja 1 B 5

61800 Kauhajoki

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää