Attendo Naava ja Päivänsäde

Attendo Naava on Kauhajoella sijaitseva mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti ympärivuorokautiseen asumiseen, tukiasumiseen, kotikuntoutukseen ja päivätoimintaan. Kaiken toiminnan perustana on toipumisorientaatiolähtöinen ajattelu, joka pohjaa asiakkaan itse nostamien tavoitteiden ja toiveiden mukaiseen toimintaan.

Yhteystiedot

Osoite

 • Naavakuja 1

 • 61800 Kauhajoki

 • Etelä-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 24

  Huoneen koko - 20 m2, tukiasunnot 48-58 m2

  Valmistunut - 2018

  Hyvinvointialue - Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

  Ryhmäkodit - 1

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Asiakkaan itse nostamat toiveet ja tavoitteet ohjaavat päivittäistä arkea. Yhteisenä tavoitteena on rohkeus yrittää, unelmoida ja elää omannäköistä elämää

Asiakkailla on mahdollista edetä kolmivuoroyksiköstä vähemmän tuettuun asumiseen yksilöllisen tarpeen mukaisesti.  Intervallityyppisessä kokeilutukiasunnossa on mahdollista kokeilla itsenäisempää asumista matalalla kynnyksellä yksilöllisesti määritellyn jakson ajan.

Story image

Asuminen

Jokaisen yksityisyyttä ja itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan, ja asiat pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti keskustelemalla. Tarvittaessa teemme yhteistyötä moniammatillisessä tiimissä, johon voi kuulua asiakkaan ja ohjaajan lisäksi esimerkiksi sosiaalityöntekijä ja lääkäri. 

Asiakas voi, tilanteesta riippuen, asua kolmivuoroyksikön puolella, tukiasunnoilla tai omassa asunnossa. Tukiasunnolle asiakas hankkii huonekalut yms. kodin tavarat itse, tarvittaessa ohjaajan tuella. Kokeilutukiasunto on valmiiksi kalustettu. 

Story image

Arki ja aktiviteetit

Asiakkailla on mahdollisuus osallistua erilaisiin toimintoihin omien mielenkiintojensa mukaan. Kerran viikossa jokaiselle asiakkaalle tarjotaan tavoitteellinen asiakashetki, jossa yhdessä ohjaajan kanssa on mahdollista tarkastella omia unelmiaan ja tavoitteitaan ja miettiä keinoja niiden saavuttamiseksi.

Ohjaajamme ovat kouluttautuneet mm. neuropsykiatrisiksi valmentajiksi, lyhytterapeuteiksi, ryhmänohjaajiksi, sekä toipumisorientaatiolähtöiseen ajatteluun. Kunnioitamme jokaisen persoonallista otetta elämään.

Ryhmien suunnittelussa otamme huomioon asiakkaiden toiveet ja tarpeet.

Päivänsäteen päivätoiminta

Tarjoamme Naavassa myös päivätoimintaa, nimellä Päivänsäde. Päivänsäteen päivätoiminnassa on mahdollista käydä kotoa käsin, tukiasunnoilta tai kolmivuoroyksikön puolelta asiakkaan tarpeen mukaan. Päivätoiminta on auki arkipäivisin.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Lue lisää

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Lue lisää

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Katso ruokalista täältä

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä