Attendo Naava

Attendo Naava on mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti. Kodin asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit.

Yhteystiedot

Osoite

  • Naavakuja 1

  • 61800 Kauhajoki

  • Etelä-Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida kuntoutuja osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Naavassa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma-arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Story image

Asuminen

Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai asukas voi kalustaa sen itse ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Kannustamme yhteiseen ajanviettoon mutta mahdollistamme kaikille myös omaan rauhaan vetäytymisen.

Story image

Arki ja aktiviteetit

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Arjen taitoihin liittyen opettelemme lisäksi omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää. Harrastukset, koulunkäynti ja työtoiminta ovat oleellinen osa asukkaitten arkea.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää