Hyppää sisältöön

Attendo Metsäkulma

Palvelukoti Attendo Metsäkulma on viihtyisä ja nykyaikainen mielenterveyskuntoutujien palvelukoti lähellä merentuoksuista luontoa. Tarjoamme eriasteista tukea, apua ja ohjausta arjesta selviytymisen tueksi. Kodin jokaiselle asukkaalle laaditaan oma kuntoutussuunnitelma, joka ohjaa arjen kuntoutusta ja toimintaa.

Yhteystiedot

Osoite

 • Metsäkulmankatu 21

 • 48910 Kotka

 • Kymenlaakso

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 40

  Huoneen koko - 18,8 m2

  Valmistunut - 2009

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 4

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Asukkaan lähimpänä apuna ja tukena toimii tälle nimetty omaohjaaja. Käytössä olevalla portaittaisella kuntoutumismallilla mahdollistetaan tilanteenmukainen, asteittain etenevä kuntoutuminen, jossa kuntoutuja voi harjoitella itsenäistä selviytymistä ja vastuunottoa turvallisesti. Tavoitteenamme on vahvistaa asukkaan itseluottamusta ja rohkaista omaehtoiseen elämään. Asukkaiden apuna ja tukena ovat ympärivuorokautisesti ohjaajat, jotka ovat saaneet koulutuksensa sosiaali- tai terveydenhuoltoalalle. Henkilökunnalta löytyy erityisosaamista, jota tarvitaan mielenterveykuntotujien kanssa työskentelyyn.

Story image

Oma koti

Attendo Metsäkulma on jaettu neljään asuinsiipeen; hopeasiipeen, sinisiipeen, vihersiipeen ja valkosiipeen. Jokaisessa asuinsiivessä oma pienkeittiö, jossa asukkaat voivat osallistua ruoalaittoon, ruokailla ja kahvitella yhdessä, viettää aikaa sekä tehdäarjen toimia. Talon pääkeittiössä työskentelee emäntä, joka valmistaa hyvää kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Palvelukodista löytyy myös runsaasti yhteisiä tiloja, joissa asukkaat voivat viettää aikaa ja rentoutua. Jokaisella kodin asukkaan on oma huone, eli oma kotinsa, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kaikista asukkaiden huoneista löytyy omat kylpyhuoneet ja WC:t. Huoneiden sisustamisen ja kalustamisen jokainen asukas saa halutessaan toteuttaa itse omilla kotoisilla ja tärkeillä tavaroillaan. Lisäksi kodin viihtyisälle pihamaalle pääsee ympäri vuoden ulkoilemaan ja kodin sauna lämpeää halukkaiden toiveista.

Story image

Omannäköistä elämää

Kodissa eletään virikkellistä, kodinomaista ja aktiivista arkea, jokaisen asukkaan yksilöllisten toimintamahdollisuuksien puitteissa. Asukkaiden kanssa opetellaan itsestä huolehtimisen taitoja, sosiaalisten tilanteiden hallinta sekä itsenäisen elämän valmiuksia. Attendo Metsäkulmassa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan ja kuunnellaan. Tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa asukkaan taitoja, joita tarvitaan itsenäisessä elämässä ja arjessa. Asukkaita kannustetaan ja rohkaistaan joka päivä kehittämään itseään ja oppimaan uutta. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus kohti itsenäisempää elämää. Arkeen kuuluu erilaisia harrastusryhmiä (esim. liikunta-, taide- ja musiikkiryhmät), vierailuja ja retkiä kodin ulkopuolella sekä mielenkiintoisia ja innostavia vierailijoita palvelukotiin.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää