Hyppää sisältöön

Attendo Pihka

Attendo Pihka on Laukaan Leppävedellä sijaitseva alle 65-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien ja muistisairaiden ympärivuorokautinen palvelukoti. Pihka on tarkoitettu nuorille ja aikuisille asiakkaille.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Ahma 3

 • 41310 Leppävesi

 • Keski-Suomi

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 15

  Huoneen koko - 20-30 m2

  Erikoisosaaminen - Vaativan tason yksikkö, Psykiatrinen osaaminen

  24/7 hoitaja - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Tavoitteemme on mahdollistaa asukkaille kuntoutumisen eteneminen kaikissa elämäntilanteissa mahdollisimman kodinomaisessa ympäristössä. Jokaiselle asukkaalle laaditaan asumisen suunnitelma sekä yksilölliset päivä- ja viikko-ohjelmat tukemaan kuntoutumista. Toiminnassa huomioidaan turvallisuus ja voimavaralähtöinen osallistuminen arjen toimintaan.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on asukkaiden tukena ja apuna ympärivuorokautisesti. Heillä on psykiatrista osaamista ja siihen liittyvä koulutus. Pihka on +24h yksikkö, öisin paikalla kaksi yöhoitajaa.

Story image

Oma koti

Kuntoutumista tukeva palvelu muodostuu kodinomaisesta, viihtyisästä ja asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavasta asumisesta. Viikko- ja päivästruktuuri tukee hyvinvointia ja kuntoutumista. Pihkassa on kuntoutujille omat huoneet, joissa on wc suihkuineen. Asukkaat saavat sisustaa kotinsa omilla tutuilla tavaroillaan ja asukkaiden huoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Asukkailla on myös käytössään viihtyisät yhteistilat, joissa on mukava viettää yhteistä aikaa.

Attendo Pihka sijaitsee omakotitalo miljöössä, jossa lähellä on lenkkipolku, laavu, kirjasto ja kyläkauppa. Pihkassa asioille kuljetaan talon autolla, sen lisäksi Leppävedeltä on hyvät kulkuyhteydet Laukaan keskustaan ja Jyväskylään.

Story image

Yksilöllinen ja toiminnallinen arki

Attendo Pihkassa yhdessä tekeminen ja ajanvietto ovat tärkeitä kuntoutumisen edistämisen keinoja. Asukkaitamme kannustetaan osallistumaan kykyjensä mukaan myös kotitöihin ja erilaisiin ryhmätoimintoihin. Ryhmät suunnitellaan kuntoutumista edistäväksi toiminnaksi huomioiden asukkaiden mielenkiinnonkohteet ja toiveet. Omaohjaajat tukevat asukkaan henkilökohtaista päivästruktuuria ja kannustavat myös talonulkopuoliseen toimintaan. Arkirutiineihin osallistuminen ja niiden opettelu tukee valmistautumisessa kohti itsenäisempää elämää.

Carousel image
Carousel image
Carousel image
Carousel image

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää