Attendo Poutarinne

Poutarinne tarjoaa sekä tehostettua että kuntouttavaa asumispalvelua aikuisille mielenterveyskuntoutujille.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

  • Kellarimäenkatu 4, 21200

  • 21200 Raisio

  • Varsinais-Suomi

  • Kartta

Tietoja

Story image

Tavoitteellista tukea

 16 paikkaisessa palvelukodissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Lisäksi kahdessa rivitalossa palvelukodin pihapiirissä on 14 palveluasumisen kaksiota. Tarjoamme myös tukiasuntoja. Kuntoutujan voimavarojen sekä palvelutarpeen arvioinnissa hyödynnetään RAI-arviointia sekä Oma-arviointia. Arviointeja hyödynnetään kuntoutussuunnitelman teossa, jossa huomioidaan ja määritellään kuntoutujan voimavarat yksilöllisesti. Kuntoutussuunnitelmaa päiviteteään säännöllisesti sekä aina tilanteen vaatiessa.

Story image

Oma koti

Attendo Poutarinteen päärakennuksessa on 16 asukaspaikkaa tehostetun asumispalvelun asukkaille. Jokaisella kuntoutujalla on oma 21m2 huoneensa. Huoneissa on tilavat wx/suihkutilat ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Palvelukodissa on yhteiset kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat, sauna, laaja ulkoterassi sekä viihtyisä sisäpiha. Potarinteen palvelukotiin kuuluu lisäksi kaksi rivitaloa tukiasujille. Rivitalot sijaitsevat samassa pihapiirissä palvelukodin kanssa. Kahdessa rivitalossa on 14 palveluasumisen, hyvin varusteltua kaksiota, joissa asukkaan tukena on oma henkilökuntansa 10-12h päivässä. Asunnot ovat 32 m2 kokoisia kaksioita, joissa jokaisessa on hyvin varusteltu tupakeittiö, makuuhuone, wc ja suihku sekä oma ulkovarasto. Rivitaloissa on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila henkilökunnan toimiston yhteydessä, ja pyykkihuoltohuone. Lisäksi Poutarinteellä on tarjota tukiasuntoja.

Story image

Omannäköistä elämää

Panostamme jokaisen asukkaan kohdalla mahdollisimman voimauttavaan ja kuntoutumista tukevaan viikko-ohjelmaan. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää omannäköistä elämää. Painotamme myös liikunnallisen aktiivisuuden merkitystä psyykkisen jaksamisen tukena. Nuorten aikuisten arjessa huomioimme kouluttautumiseen, taloudenhoitoon ja työllistymiseen liittyvät tuen tarpeet. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää. Läheiset ovat aina lämpimästi tervetulleita Poutarinteeseen. Myös koirat ovat tervetulleita vierailulle!

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää