Attendo Valoharju

Valoharju tarjoaa sekä tehostettua että kuntouttavaa asumispalvelua aikuisille mielenterveyskuntoutujille.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Kellarimäenkatu 2

 • 21200 Raisio

 • Varsinais-Suomi

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 26

  Huoneen koko - 24 m2

  Valmistunut - 2020

  Tarjoaa kotipalvelua - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

15-paikkaisessa palvelukodissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asunnot, 10 kaksiota, sijaitsevat kahdessa rivitalossa palvelukodin pihapiirissä. Tarjoamme myös kotiin vietävää tukea asiakkaan asunnolle Turun ja Raision alueella.

Hyödynnämme kuntoutujan voimavarojen sekä palvelutarpeen arvioinnissa RAI-CMH arviointeja. Arvioinnit ovat pohjana kuntoutussuunnitelman teossa, jossa huomioidaan ja määritellään kuntoutujan voimavarat yksilöllisesti. Kuntoutussuunnitelmaa päivitetään säännöllisesti sekä aina tilanteen vaatiessa.

Asiakkaan kotiin vietävässä tuessa huomioidaan asukkaita, joilla on haasteita asua omassa kodissa ja uhkana on laitokseen joutuminen tai asunnon menettäminen. Valoharju tarjoaa kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen tuen, jonka avulla vahvistetaan asiakkaan omia voimavaroja, kehitetään elämänhallinnallisia taitoja ja luodaan yhteistyöverkostoja.

Palvelumme piiriin pääsee kunnan sijoittamana.

Story image

Toimintatapamme Valoharjussa

Kunnioitamme ja arvostamme asukkaidemme elämäntarinaa. Toimimme Valoharjussa niin, että kuntoutujiemme elämässä on merkityksellisiä ja hyviä asioita. Henkilökuntamme pitää huolen kuntoutujien hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Tarjoamme monipuolista ja yksilölliseen välittämiseen perustuvaa kuntoutusta. Asumisen alkuvaiheessa laadimme jokaisen asukkaamme kanssa toteuttamissuunnitelman ja viikkosuunnitelman, jota tehdään myös yhdessä läheisten kanssa, mikäli kuntoutuja antaa siihen luvan. Jokaisella asukkaallamme on omahoitaja, joka toimii yhteistyössä läheisten ja hoitotahon kanssa.

Osana jokapäiväistä toimintaamme on lääkehoidon toteutuminen, räätälöidyt mielenterveyskuntoutuksen interventiot, kuntouttava ryhmätoiminta sekä Green Care -mallin mukaan mukaisesti luonnossa retkeily ja eläinavusteinen toiminta. Päivän aterioihin kuuluu aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Tasainen ateriarytmi edistää hyvinvointiasi ja auttaa päivittäisessä jaksamisessasi. Huomioimme myös erityisruokavaliot. 

Viikon aikana tarjoamme erilaista vaihtuvaa toimintaa kuten peliryhmiä, musiikkia, liikuntaa, ulkoilua, yksilötapaamisia, keskustelua ja saunomista.

Pystymme järjestämään vaikkapa kokovartalohieronnan hierontatuolissa ja ohjatun mindfulness-relaksaatio -harjoituksen. Haluamme, että päivissäsi on kuntoutujalle mieluisia tapahtumia. Kuljemme asukkaamme rinnalla ja tuemme heidän läheisiään. 

Jokaiselle asiakkaallemme tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma ja viikkosuunnitelma. Kiinnitämme huomiota itsestä huolehtimisen taitoihin ja arjessa selviytymiseen. Järjestämme tarvittaessa verkostotapaamisia läheisten ja/tai eri viranomaisten kanssa.

Story image

Asuminen

Attendo Valoharjun päärakennuksessa on 15 asukaspaikkaa tehostetun asumispalvelun asukkaille. Jokaisella kuntoutujalla on oma 21 m2 huone. Huoneissa on tilavat wc/suihkutilat ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Palvelukodissa on yhteiset kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat, sauna, laaja ulkoterassi sekä viihtyisä sisäpiha.

Valoharjuun palvelukotiin kuuluu lisäksi kaksi rivitaloa tukiasujille. Rivitalot sijaitsevat samassa pihapiirissä palvelukodin kanssa. Kahdessa rivitalossa on 10 palveluasumisen hyvin varusteltua kaksiota, joissa henkilökuntamme on asukkaan tukena 10-12 h päivässä. Asunnot ovat 32 m2 kokoisia kaksioita, joissa on hyvin varusteltu tupakeittiö, makuuhuone, wc ja suihku sekä oma ulkovarasto. Rivitaloissa on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila henkilökunnan toimiston yhteydessä.

Tarjoamme myös asiakkaan omaan vuokra-asuntoon vietävää palvelua kevyestä tuesta tehostettuun tuen.

Story image

Yhteisöllinen arki

Attendo Valoharjussa asiakkaiden ja henkilöstön muodostaman yhteisön arki on organisoitu niin, että se tukee yksilöllisen elämän mukaista arkea. Ilmapiiri on kiireetön, arvostava ja positiivinen. Yhteisöhoito lisää yksilön turvallisuuden tunnetta yhteenkuulumisen kokemuksella, joka tukee elämäntapojen, arvojen ja mielikuvien rakenteita.

Attendo Valoharjun kuntoutusideologia on jaettu teemoittain seuraavasti: tunne-elämän tukeminen, merkityksellisten kokemusten tukeminen, käyttäytymisen ja vuorovaikutuksen hallinnan tukeminen, luovuuden tukeminen, Green Care ja yhteisöllisyyden tukeminen sekä liikunnan tukeminen päivittäin.

Tavoitteena on ylläpitää toimintakykyä ja löytää jo menetettyihin kykyihin korvaavia taitoja.

Valoharjussa tarjottavat monipuoliset hoitomenetelmät

Psykososiaalinen ja toipumiskeskeinen lähestymistapa

yhteisöllisyys, sosiaalisten taitojen opettelu, vertaistuki, yhteisöryhmät

Psykoedukatiivinen työote

yksilökeskustelut, ryhmätoiminta, itsehoitoryhmät

Luovat menetelmät

runo, maalaus,-, musiikki-, kuvalliset ryhmät

Kognitiivinen menetelmä

Yksilö- ja ryhmätoiminta; uskomusten, asenteiden ja ajattelun muuttaminen. Tavoitteena tunteiden ja käyttäytymisen muuttuminen

Ratkaisukeskeinen menetelmä

Yksilökeskustelut, konkreettinen toimintatapojen muuttaminen, viikkosuunnitelmat

Vaihtoehtoiset hoitomuodot

5-pisteen korva-akupunktio (tulossa), kokovartalon 0 gravity hierontatuoli, sauna, rentoutus aromiterapian ja mindfulness menetelmillä ohjatusti

Omaohjaajan menetelmä

Yksilökeskustelut, asiakkaan voimavarat ja arvot voimavarana

Valoharjun ammattilaiset

Olemme moniammatillinen tiimi. Kaikki ohjaajat ovat sosiaali- ja/tai terveysalan rautaisia ammattilaisia. Tuemme sinua arjen haasteissa voimavaralähtöisesti. Valoharjussa asiakastyö perustuu toipumisorientaatioon ja vuorovaikutus pyrkii dialogisuuteen. Työotteemme on asiakasta kunnioittava ja arvostava, sillä jokainen asiakas oman itsensä asiantuntija. Ohjaajan asiakastyöhön kuuluvat omaohjaajan työ, asiakkaan kotikäynnit, kodin ulkopuoliset ohjauskäynnit, puhelimitse tapahtuva neuvonta, kuntouttavaa työote käyttäen erilaisia näyttöön perustuvia menetelmiä. Tuemme sinua myös tarvittaessa kodinhoidossa ja erilaisissa asioinneissa. Valoharjun tiimissä on valmiuksia kohdata erilaisia mielenterveyshäiriöstä kärsiviä asukkaita myös kaksoisdiagnoosi näkökulmasta.

Valoharjun henkilökunnassa on dialektisen käyttäytymisterapiaan, motivoivaan haastatteluun, kognitiivis-käyttäytymisterapian, ryhmäterapiaan ja ratkaisukeskeisen terapiaan koulutuksen saaneita työntekijöitä. Attendon muutoslinjan mukaan kaikki työntekijät käyttää toipumis- ja voimavarakeskeistä lähestymistapaa. Vuoden 2022 koulutussuunnitelmaan on lisätty neuropsykiatrisen valmennuksen sekä NADA akupunktio koulutukset. Lisäksi on Valoharjussa mahdollisuutta eläinavusteiseen terapiaan sekä puutarhassa puuhailemiseen.

 

Carousel image
Carousel image
Carousel image
Carousel image
Carousel image

Tärkeää tietoa muuttajalle

Lue lisää

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Lue lisää

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Katso ruokalista täältä

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä