Hyppää sisältöön

Attendo Rauman Aalto

Kuntoutusyksikkö Rauman Aalto on 16-paikkainen nuorten 18-30-vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Sahanpolku 3

 • Rauma

 • Satakunta

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 16

  Huoneen koko - 20 m2

  Valmistunut - 2017

 • Erikoisosaaminen : haastavasti käyttäytyvät asukkaat nuoret psykoedukaatio autismi kaksoisdiagnoosiset asukkaat neurologiset sairaudet
 • Omavalvontasuunnitelma

Rauman Aalto, ohjaajat 24/7 puh. 044 780 0483

Story image

Palvelumme

Aalto sijaitsee Rauman keskustan tuntumassa, oppilaitosten, liikuntamahdollisuuksien ja ulkoilumaastojen läheisyydessä. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnan taitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Rauman Aallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma -arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa.

Story image

Oma koti

Attendo Rauman Aalto on valmistunut nimenomaan nuorten kuntoutumisyksiköksi. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Kodin keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Story image

Omannäköinen elämä

Arki kodissa on asukkaittensa näköistä. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjen taitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää