Hyppää sisältöön

Attendo Riihimäen Aalto

Kuntoutusyksikkö Riihimäen Aalto on 22-paikkainen nuorten 18-30-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Uramontie 12

 • 11100 Riihimäki

 • Kanta-Häme

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 22

  Huoneen koko - 40 m2

  Valmistunut - 2019

  Ryhmäkodit - 1

Story image

Tavoitteellista tukea

Riihimäen Aallon nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.

Kodin henkilökunta on ammattitaitoista, kokenutta ja työstään innostunutta. Kaikilla kodin ohjaajilla on terveydenhuolto- tai sosiaalialan koulutus. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita päivittäin klo 7-21. Läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita kotiin vierailulle.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)
Story image

Oma koti

Koti on suunniteltu nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Sijaitsemme hyvien liikenneyhteyksien äärellä, lähellä kaikki peruspalvelut.

Story image

Omannäköistä elämää

Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää