Hyppää sisältöön

Attendo Mendis

Kuntoutusyksikkö Attendo Mendis tarjoaa tehostettua palveluasumista, palveluasumista ja tukiasumista mielenterveyskuntoutujille Seinäjoella. Kaikki kolme ryhmäkotia sijaitsevat samassa kiinteistössä, joten siirtyminen tarpeenmukaiseen asumismuotoon sujuu luontevasti matalan kynnyksen periaatteella.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Tervasviita 1

 • 60150 Seinäjoki

 • Etelä-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 41

  Huoneen koko - 20-30 m2

  Valmistunut - 2011

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 3

  Kotikuntoutujien päiväkäynnit

Story image

Attendo Mendis sijaitsee Seinäjoella Kasperin asuntoalueella hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen välittömässä läheisyydessä. Muutaman sadan metrin säteellä löytyvät kauppa, kioski ja Toimintojen talo, joka tarjoaa monipuolista toimintaa ja palveluita lähiseudun asukkaille.

Kodin jokaiselle asukkaalle laaditaan oma kuntoutussuunnitelma, joka ohjaa arjen kuntoutusta ja toimintaa. Asukkaan lähimpänä apuna ja tukena toimii hänelle nimetty omaohjaaja. Yksikön tarjoamalla kolmiportaisella asumisella mahdollistetaan tilanteenmukainen, asteittain etenevä kuntoutuminen, jossa kuntoutuja voi harjoitella itsenäistä selviytymistä ja vastuunottoa turvallisesti. Vahvistamalla asukkaan itseluottamusta ja tarjoamalla onnistumisen kokemuksia tavoitteenamme on rohkaista omaehtoiseen elämään.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)
Story image

Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Isootalossa (tehostettu palveluasuminen) asunnot ovat kalustettuja, mutta asukas saa halutessaan kalustaa asunnon omilla kalusteillaan. Alvarissa (palveluasuminen) ja Krannissa (tukiasuminen) asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Kodin jokaisella asukkaalla on oma asunto, jossa on WC ja suihku. Lisäksi kaikkien käytössä ovat yhteiset tilat, joita ovat viihtyisät oleskelutilat, asukaskeittiöt, ryhmätoimintahuone, ruokailutilat, peseytymistilat, saunat sekä kodinhoitohuone. Asumispalveluiden lisäksi Mendiksessa on saatavilla tukipalveluja kuntoutujan kotiin vahvistamaan itsenäisen asumisen taitoja tai tukemaan muuttoa asumispalveluiden piiristä itsenäiseen asumiseen.

Story image

Mielekäs, monipuolinen ja asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Palvelukodissa harjoitellaan arjen hallintaa ja taitoja yksilöllisten tavoitteiden pohjalta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan kuntoutusohjaajan järjestämään viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen ja toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Asukkaille annettaan aikaa ja huolenpitoa sekä mahdollisuus päättää itse omista asioistaan, tukien heitä kohti omaehtoisempaa elämää. Yksikön henkilökunta on käynyt toipumisorientaatiokoulutusen, minkä periaatteita yksikössä noudatetaan.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää