Hyppää sisältöön

Attendo Väinöntupa

Yhteystiedot

Osoite

  • Väinönkatu 7

  • 77600 Suonenjoki

  • Pohjois-Savo

  • Kartta

Tietoja

Story image

Tavoitteellista tukea

Attendo Väinöntupa tarjoaa yksilöllisiä asumis-, kuntoutus- ja tukipalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat eriasteista tukea ja ohjausta palvelukodilla arjesta selviytymisensä tueksi. Asukaspaikkoja tehostetussa palveluasumisessa on yhteensä 12. Väinöntuvan palveluihin kuuluvat myös tukipalvelut omassa asunnossa asuville kuntoutujille. Kodin toiminnan tavoitteena on luoda asukkaille monipuolinen, elämänmakuinen ja innostava arki, johon kuuluu normaalit arjen askareet. Kodilla eletäänkin niin normaalia arkea kuin vain mahdollista. Tavoitteena on kuntouttaa kodin asukas pärjäämään arjessa mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarina, tarpeet ja toiveet huomioidaan kuntoutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Asukkaiden tukena ja apuna on ammattitaitoinen henkilökunta ympärivurokautisesti.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)
Story image

Oma koti

Kodin jokaisella asukkaalla on omat huone eli oma kotinsa, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Huoneensa kodin asukkaat saavat kalustaa ja sisustaa mielekseksi. Kodin yhteisissä tiloissa on asukkailla viihtyisät mahdollisuudet ajan viettoon, rentoutumiseen sekä vapaaseen puuhailuun. Kodin keittiössä valmistetaan monipuolista ja terveellistä ruokaa sekä herkkuja kahvitteluun ja juhliin. Asukkaita kuunnellaan ruokalistan suunnittelussa. Palvelukodilla saunotaan ja ulkoillaan aina kun halukkaita löytyy.

Story image

Omannäköistä elämää

Tavoitteenamme on turvallisen arjen, ohjauksen ja tuen kautta auttaa ihmistä auttamaan itse itseään. Tuemme kuntoutumista mahdollisimman itsenäiseen elämään. Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Arjen taitoihin liittyen opettelemme lisäksi omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää