Hyppää sisältöön

Attendo Tuokko

Attendo Tuokko on mielenterveyskuntoutujien ympärivuorokautisen palveluasumisen asumispalveluyksikkö, jonka asiakkaalla voi lisäksi olla päihdeongelmaa tai kehitysvammaisuutta. Attendo Tuokossa kuntoutumista ohjaa toipumisorientaatiolähtöinen ajattelu, jossa painottuvat asiakkaan osallisuus, voimavarat sekä elämän merkityksellisenä kokeminen.

Yhteystiedot

Osoite

 • Tuokkolantie 14

 • 64700 Teuva

 • Etelä-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 18

  Huoneen koko - 20m2

  Erikoisosaaminen - Haastavasti käyttäytyvät asukkaat, kaksoisdiagnoosiset asukkaat

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Ryhmäkodit - 1

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Asiakkaanamme otamme sinut vastaan omia toiveita ja tavoitteita kuunnellen. Yksikkömme moniammatillinen tiimi opastaa sinua yhdessä kokemusasiantuntija-asiakkaan kanssa talon arkeen ja toimintaan. Tukea arkeen ja oman elämän hallintaan saat sinulle nimetyn omaohjaajan lisäksi yksikön muilta työntekijöiltä. Kanssasi laaditaan asumisen toteuttamissuunnitelma, joka auttaa sinua kirkastamaan toipumisesi tavoitteet sekä keinot sen lähestymiseen. Yksikössämme vierailee säännöllisesti jalkahoitaja, jonka palvelusta asiakas voi erikseen maksaa. Teemme tiivistä moniammatillista yhteistyötä asiakkaiden hoitotahojen kesken. Asumispalveluyksikkö on resursoitu vahvemmin, jolloin pystymme vastaamaan haastavampienkin asiakkaiden tarpeisiin.

Toipumisen viitekehyksenä toimii toipumisorientaatio, jossa pyritään pois sairauskeskeisestä ajattelutavasta ja keskitytään kohtaamiseen ja merkityksellisen yhteyden luomiseen sekä toivon synnyttämiseen. Yksikkömme hoitotyöhön osallistuvat tiimiläiset ovat käyneet toipumisorientaatiokoulutuksen.

 
Story image

Oma koti

Kuntoutumista tukeva palvelu muodostuu kodinomaisesta, viihtyisästä ja asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavasta asumisesta, sekä hyvinvointia ja kuntoutumista edistävistä toimintatavoista. Asumispalveluyksikkömme on rakennettu ja suunniteltu tehostetun palveluasumisen tarpeisiin. Tilat ovat esteettömät ja viihtyisät. Jokaisella asukkaalla on oma 20-neliöinen huone, jossa jokaisessa on oma suihku ja WC. Asukkaat saavat sisustaa huoneensa oman viihtyvyytensä mukaisesti. Yhteisten isojen oleskelutilojen sekä erillisen rentoutumistilan ympäriltä asiakashuoneet jakautuvat kolmeen eri siipeen. Tämän ansiosta pystymme tarjoamaan jokaiselle hoidollisesti tarkoituksenmukaisen asukashuoneen. Tuokossa on myös jaettuun käyttöön suunniteltu saunatila sekä pyykkitupa. Tuokon keittiö toimii Attendo Tamminiityn satelliittikeittiönä tarkoittaen sitä, että päivän lämpimät ateriat haetaan Tamminiityn keittiöltä.

Story image

Omannäköistä elämää

Tuokossa toimimme yhteisöllisesti. Arkea suunnitellaan yhdessä viikoittaisissa yhteisökokouksissa, joissa myös käydään läpi asiakkaiden viikon vastuualueet. Asiakkaiden toimintakykyä ja kuntoutumista ylläpidetään osallistuttamalla asiakkaita talon toimintaan omien voimavarojen mukaisesti. Erilaiset ryhmät ja toimintatuokiot rytmittävät päivää ja luovat sisältöä viikkoon. Yksikköömme järjestetään säännöllisesti toimintaa talon ulkopuolelta, kuten erilaisia esiintyjiä ja vierailijoita. Toiminnassa suunnataan myös talon ulkopuolelle harjoittelemaan erilaisten asioiden hoitamista sekä virkistymään vaikka elokuvissa tai retkellä käymällä.

Asiakkaanamme voit halutessasi liittyä mielenterveys- ja päihdeasiakkaille suunnattuun Mielendo-yhdistykseen. Mielendo ry on myös Attendon oman kokemusasiantuntijakoulutuksen luoja, joka käynnistynyt ensimmäisen kerran keväällä 2023. Kevään koulutuksessa yksikköömme valmistui kokemusasiantuntija-asiakas. Hänen kanssaan koulutuksen kävi yksikkömme ASKO-valmentaja.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten palvelukodin asukkaaksi pääsee, mitä tarkoittaa tehostettu palveluasuminen, voiko lemmikki muuttaa kanssani palvelukotiin? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää