Hyppää sisältöön

Attendo Windala

Attendo Windala on 33 paikkainen mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu koti Vimpelin kunnassa Etelä-Pohjanmaalla. Tarjoamme asiakkaille ympärivuorokautista palveluasumista, kuntouttavaa palveluasumista sekä tukiasumista. Asiakkaiden tukena ja apuna on moniammatillinen tiimi jossa työskentelee sairaanhoitajia, sosionomi, lähihoitajia, kotiavustaja ja palvelukotipulainen.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Lakaniementie 85

 • 62800 Vimpeli

 • Etelä-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 26

  Huoneen koko - 21,5 m2

  Valmistunut - 2013

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Tarjoamme mielenterveyskuntoutujille tehostettua palveluasumista, kuntouttavaa palveluasumista sekä tukiasumista. Asukkaiden tukena ja apuna on ammattitaitoinen henkilökunta ja jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen asumisen ja palvelun suunnitelma.

Story image

Oma koti

Windalassa on jokaisella asiakkaalla käytössään oma tilava huone, jossa on wc ja suihkutilat. Asiakas voi halutessaan sisustaa huoneensa omilla tutuilla tavaroillaan. Asiakkaiden yhteiskäytössä on viihtyisä ja tilava ruokasali, tunnelmallinen oleskelutila, keittiö, sauna- ja suihkutilat sekä pyykinpesutilat.

Story image

Omannäköistä elämää

Tavoitteenamme on vierellä kulkemisen kautta auttaa ihmistä auttamaan itse itseään ja tukea kuntoutumista kohti mahdollisimman itsenäistä elämää. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan tämän tukemiseksi asiakaslähtöinen toteuttamissuunnitelma.

Tiimimme on koulutettu toipumisorientaatiolähtöiseen ajattelutapaan. Kaikessa toiminnassa pyrimme osallistamaan asiakasta mahdollisimman paljon. Asiakkaita tuetaan löytämään oma roolinsa yhteisössä, tämä motivoi asiakasta ja tuo merkityksellisyyttä elämään. Tuemme ja kannustamme asiakasta osallistumaan yhteisön eri ryhmiin, kuin myös olemaan ryhmän vetäjänä. Panostamme myös mahdollisimman voimauttavaan ja kuntoutumista tukevaan viikko-ohjelmaan, joka suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa yhteisökokouksessa. Osallistamisen ja vierellä kulkemisen avulla harjoittelemme erilaisia arjen taitoja ja pyrimme löytämään jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu mielenterveysasiakkaalle, joka tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa/hoivaa, tukea ja valvontaa, sekä asiakkaille joilla tavallisen palveluasumisen kuntoutus, tuki ja valvonta ei ole riittävää. Henkilöstöä on paikalla ympärivuorokautisesti. Ympärivuorokautisen palveluasumisen kesto riippuu asukkaan omasta elämäntilanteesta, tarpeista ja tavoitteista. Ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakaspaikkoja on 16.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen ohjaajien puh. 044 7800 445

Kuntouttava palveluasuminen on yhteisöllistä asumista ja on tarkoitettu mielenterveysasiakkaalle, joka elämän haasteiden vuoksi tarvitsee intensiivistä ja pitkäjänteistä kuntoutusta sekä omatoimisuuden ja asumisen tiivistä harjoittelua. Tavoitteena on osallistuttaa asiakas kokonaisvaltaiseen tavoitteelliseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja oman elämän haasteiden ratkaisemiseksi. Henkilökuntaa on paikalla klo 8-20, mutta palveluasumisen asiakkaalla on mahdollisuus saada tukea myös yöaikaan jos tarve ilmenee. Henkilökunta on siis tarvittaessa saatavilla asiakkaille ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asiakaspaikkoja on 10.

Tukiasuminen on tarkoitettu mielenterveysasiakkaille, joiden avun tarve ei välttämättä vaadi hoitohenkilökunnan jatkuvaa läsnäoloa. Jokaisen tukiasunnossa asuvan asiakkaan tuen ja avun tarve arvioidaan yksilöllisesti. Tuetussa asumisessa tavoitteena on mahdollinen vähäisempi kuntoutustarve ja/tai asiakkaiden itsenäinen asuminen omassa kodissa. Tukiasuntoja on 7 ja ne sijaitsevat aivan yksikön läheisyydessä.

Kuntouttavan palveluasumisen ja tukiasumisen ohjaajien puh. 044 0999 210

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää