Hyppää sisältöön

Attendo Kajaanin Helmi

Kajaanin Helmi on hoivakoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille.  Hoivakodissa vaalitaan ja kehitetään vanhustyötä sekä muistisairaiden kuntoutus- ja hoivakulttuuria.

Yhteystiedot

Osoite

 • Kaplastie 8

 • 87250 Kajaani

 • Kainuu

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 42

  Huoneen koko - 20 m2

  Valmistunut - 2015

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 4

 • Erikoisosaaminen : Muistisairaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Kajaanin Helmen omassa kodissa asutaan elämänsä loppuun asti ja kodin yksityisyyttä kunnioitetaan samalla yhteisöllisyyteen kannustaen. Hoiva ja kuntoutus räätälöidään aina yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan ja hoivatyön tavoitteena on tukea asukkaita heidän suoriutumisessa päivittäisissä toiminnoissaan. Asukkaaksi Kajaanin Helmen hoivakotiin voi tulla joko kaupungin sitoumuksella, palvelusetelillä tai itsemaksavana asukkaana

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)
Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Attendo Kajaanin Helmessä asukkaat asuvat omissa asunnoissaan, jotka voi sisustaa mieleisekseen omilla tutuilla tavaroillaan. Oman kodin lisäksi Kajaanin Helmessä on viihtyisät ja tilavat yhteiset tilat, joissa vietetään aikaa yhdessä. Viihtyisälle pihamaalle pääsee ulkoilemaan turvallisesti vuoden ajasta riippumatta. Keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja maittavaa kotiruokaa, herkkuja kahvihetkiin ja juhlaruokia aina juhlan ja vuodenajanhuomioiden. Sauna lämpenee aina halukkaille.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Attendo Kajaanin Helmen arkeen kuuluu tanssia, laulua, muistelua, keskustelua sekä monipuolista tekemistä yhdessä kodin asukkaiden kanssa. Asukkaita kannustetaan osallistumaan itse päivittäisiin toimiin mahdollisimman itsenäisesti, jokaisen omat voimavarat huomioiden. Kuntoutus ja kuntouttava hoiva ovat mukana kodin jokaisessa hetkessä, vuoden jokaisena päivänä. Kodissa eletään jokaisen asukkaan ehdoilla, tämän luontaisen rytmin mukaisesti, ilman kellonaikoja tekemiselle.

Story image

Kuntouttava toiminta

Arki hoivakodissamme on asukkaidensa näköistä. Korostamme kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja meillä työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Kuntoutukseen liittyvissä asioissa voitte olla suoraan yhteydessä yksikön fysioterapeuttiin:

Tarja Wideman, fysioterapeutti (AMK) / 041 731 6247, tarja.wideman@attendo.fi

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää