Attendo Havulinna

Attendo Havulinna on aivan Kontiolahden keskustassa sijaitseva 26-paikkainen hoivakoti, joka on valmistunut syksyllä 2022. Havulinna tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä.

Yhteystiedot

Osoite

 • Mäntytie 1

 • 81100 Kontiolahti

 • Pohjois-Karjala

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 26

  Huoneen koko - 25,5 - 30,5 m2

  Valmistunut - 2022

  Hyvinvointialue - Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

 • Omavalvontasuunnitelma

Yksilöllistä hoivaa

Attendo Havulinnan kodikkaat ja esteettömät tilat mahdollistavat asumisen ja hoivan silloinkin kuin avun tarve on suurta. Hoivakoti on tarkoitettu päivittäisissä toiminnoissa apua ja ohjausta tarvitseville ikääntyville.

Asukkaiden apuna ja tukena on ammattitaitoinen hoitohenkilökunta. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja ja laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelmaa päivitetään yhdessä läheisten, henkilökunnan ja asukkaan kanssa aina tarpeen mukaan. Havulinnassa syödään kotiruokaa, joka valmistetaan omassa keittiössä, ottaen huomioon erilaiset ruokavaliot. Ruokalistat on suunniteltu monipuolisiksi, terveellisiksi ja ennen kaikkea maukkaiksi. Arvokas vanhuus ja mielekäs arki ovat päivittäisen toimintamme kulmakivi.

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakotimme on suunniteltu ammattitaidolla ja harkiten ottaen huomioon asukkaiden mukavuus ja tarpeet. Jokaisella asukkaalla on oma tilava ja valoisa huone. 15 huonetta on 25,5 m2 ja 11 huonetta 30,5 m2 kokoisia. Huoneessa on peruskalusteet ja tilava WC/kylpyhuone - muuten asukkaat saavat sisustaa kotinsa itse omilla tutuilla tavaroillaan.

Havulinnassa asukkaiden käytössä ovat yhteiset kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat, tilavat parvekkeet sekä viihtyisä saunaosasto. Kaikki kodin tilat on suunniteltu esteettömiksi ja ikäihmisten erityistarpeet huomioiviksi. Ulkoilu on helppoa ja turvallista omalla viihtyisällä pihalla – yksin tai yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Attendo Havulinnan henkilökunta järjestää toiminnallisia tuokioita päivittäin. Monipuolinen ja mielekäs arki ylläpitää sekä fyysistä toiminta kykyä että sosiaalisia suhteita. Toiminnalliset tuokiot voivat olla lehden lukua yhdessä, leivontaa, askartelua tai ulkoilua. Lisäksi vapaaehtoiset, sekä koirakaverit käyvät vierailemassa viikoittain, erityisesti eläimet tuovat paljon iloa asukkaille. Aktiviteettien suunnittelussa kuuntelemme myös asukkaiden toiveita ja huomiomme merkkipäivät ja juhlapyhät.

Lisätietoja palveluistamme

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso tästä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää