Hyppää sisältöön

Attendo Kalliohovi

Attendo Kalliohovi sijaitsee Kuopiossa Valkeisen lammen sekä Kuopion kaupungin alppiruusupuiston läheisyydessä. Attendo koti on viihtyisä, esteetön ja turvallinen ikääntyneiden hoivakoti, jossa asukkaat viettävät omannäköistä elämää omien voimavarojen mukaan.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Kalliokatu 2

 • 70600 Kuopio

 • Pohjois-Savo

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 32

  Vapaita paikkoja: Kyllä

  Huoneen koko: 22,5 m2

  Valmistunut: 2017

  24/7 hoitaja: Kyllä

  Palveluseteli käy: Kyllä

  Ryhmäkodit: 2

 • Erikoisosaaminen: Muistisairaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Attendo Kalliohovissa on 32 asukaspaikkaa ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen asukkaille. Hoitokodissa on yläkerrassa 22 paikkainen Tahti ja Tempo ryhmäkoti sekä alakerrassa 10 paikkainen Sävel. Kodilla toteutetaan yhteistyössä omaisten kanssa yksilöllistä ja asukkaan tapoja kunnioittavaa asumispalvelua osaavan henkilökunnan voimin. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja ja laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Jokaisella asukkaalla on käytössään oma n 22.5m2 huone ja wc-suihkutila. Jokaisessa ryhmäkodissa on asukkaiden omien huoneiden lisäksi yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, joissa ovat kotien jakelukeittiöt. Talon yhteisissä tiloissa on asukkaille päivätoimintatilojen lisäksi yhteiset saunatilat ja talon keittiö- ja pesulatilat. Kodin pihamaalle pääsee myös ympäri vuoden ulkoilemaan turvallisesti ja helposti.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Toiminnan lähtökohtana Kalliohovissa on tarjota asukkaalle laadukas hoiva, turvallinen ympäristö ja mielekäs arki. Monipuolinen ja innostava viriketoiminta on Kalliohovilla osana jokaista päivää. Kodilla kuntoillaan, lauletaan, tanssitaan, askarrellaan, keskustellaan, ulkoillaan tai vaikkapa maalataan.


Viriketoiminta perustuu asukkaiden toiveisiin ja ideoihin, ja jokaiselle pyritäänkin aina löytämään mielenkiintoista tekemistä. Tärkeintä on antaa asukkaille aikaa ja arkea eletään jokaiselle luontaisen rytmin mukaisesti. Hoitajat kuuntelevat, välittävät ja ovat arjessa läsnä. Asukkaiden läheiset ovat tervetulleita myös osallistumaan asukkaiden arkeen ja palvelukodin toimintaan.

Kuntouttava toiminta

Korostamme Kalliohovissa kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja kodissamme työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa yksikössä lisäksi esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Attendo Kalliohovin vastaava fysioterapeutti:

Anniina Heikkinen / 041 730 8529, anniina.heikkinen2@attendo.fi

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää