Hyppää sisältöön

Attendo Hopeahelmi

Attendo Hopeahelmi on Lappeenrannassa sijaitseva hoivakoti. Hoivakoti on tarkoitettu ikäihmisille, joille asuminen täysin itsenäisesti ei enää ole mahdollista. Tarjoamme joko kevyempää tukea ja turvaa päivittäiseen arkeen tai ympärivuorokautista hoitoa esimerkiksi muistisairauden rajoittaessa toimintakykyä.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Ruukinmäentie 5

 • 53100 Lappeenranta

 • Etelä-Karjala

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 61

  Huoneen koko - 23,5-26 m2

  Valmistunut - 2012

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 4

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Hoivakodissa on neljä 15 asukkaan ryhmäkotia kahdessa kerroksessa.

Hoivakodissa henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden ja tukemassa tarpeen mukaan. Kaikille asukkaille nimetään omahoitaja ja jokaisen asukkaan kanssa laaditaan henkilökohtainen hoitosuunnitelma. Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan arki mahdollisimman samanlaisena kuin ennen meille muuttoa.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakodissa jokaisella asukkaalla on oma 23,5 m2 kokoinen huone. Huoneet ovat tilavia ja varustettu hyvällä hoitosängyllä ja patjalla. Muuten asukkaat saavat sisustaa huoneensa omilla tutuilla huonekaluillaan. Jokaisessa ryhmäkodissa on oma kodikas oleskelu- ja ruokailutila sekä joko terassipiha tai parveke. Ulkoilu on helppoa ja turvallista omalla aidatulla pihalla - yksin tai yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Hopeahelmen henkilökunta järjestää säännöllisesti toiminnallisia tuokioita asukkaille. Asukkaiden kanssa luetaan lehtiä, lauletaan sekä ulkoillaan asukkaiden kunnon mukaan. Tilavassa saunassamme on turvallista nauttia suomalaisesta löylyperinteesta. Ulkoilu on säännöllinen ja tärkeä osa arkeamme.

Story image

Arki hoivakodissamme on asukkaidensa näköistä. Korostamme kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja meillä työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää