Attendo Kotokaarre ja Ryhmäkoti Ilona

Palvelukoti Kotokaarre tarjoaa yhteisöllistä asumista ja ympärivuorokautista hoivaa. Kotokaarteen yhteisöllinen asuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on terveydentilan tai jonkin muun syyn vuoksi tarve monipuolisiin palveluihin turvallisessa ja valvotussa ympäristössä, mutta ei tarvetta ympärivuorokautisiin palveluihin

Yhteystiedot

Osoite

 • Uudenmaankatu 10

 • 11100 Riihimäki

 • Kanta-Häme

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 49

  Huoneen koko - Ryhmäkoti Ilona tehostettu palveluasuminen 18 huonetta 30- 39 m2. Palvelukoti Kaarre kuntouttava/keyempi palveluasuminen 27 asuntoa koko 40,5- 49.5 m2

  Valmistunut - 2007

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 2

  kuntouttava palveluasuminen

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Ryhmäkoti Ilona sijaitsee Kotokaarteen palvelutalon toisessa kerroksessa. Ilona on suuntautunut erityisesti muistiasiakkaiden hoivaan ja huolenpitoon. Ilonassa on 19-paikkainen tehostettua palveluasumista muistiasiakkaille tarjoava ryhmäkoti. Ryhmäkodin palveluihin kuuluu yksilöllisethoiva-, asumis- ja kuntoutuspalvelut. Ryhmäkodin asunnot ovat esteettömiä ja jokainen asukas saa sisustaa ja kalustaa huoneen mieleiseksi omilla rakkailla tavaroillaan. Kodin kaikissa ryhmäkodin huoneissa on hoivasängyt ja hygieniapatjat, sekä turvapuhelimet asukkaiden turvana. Ryhmäkodin paloturvallisuus on turvattu automaattisen sammutus- ja paloilmaisinjärjestelmän ansiosta. Kodin yhteiset ruokailu-, oleskelu- ja saunatilat ovat asukkaiden käytettävissä. Ryhmäkodissa on henkilökunta paikalla vuorokauden ympäri.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Kotokaarteen 27 asuntoa ovat reilun kokoisia, 40,5 m² - 49,5m². Kaksiot on tarkoitettu erityisesti pariskunnille mutta myös tilaviin yksiöihin mahtuu kaksi henkilöä asumaan. Kodin asuntojen turvallisuudesta on huolehdittu muun muassa turvaliesien, ovihälyttimien ja turvapuhelimien avulla. Turvapuhelinhälytyksiin vastaa yöaikaan hoitaja.

Kodin tuntu ja kotoisuus luodaan asukkaiden omilla rakkailla tavaroilla ja kalusteilla, sillä asunnot vuokrataan kalustamattomina.

Ryhmäkoti Ilonassa asukkailla on käytössä esteetön 30 m² huone ja pariskunnalle on tarjota yksi 39 m² kahden huoneen huoneisto.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Turvallisen ja kodinomaisen tehostetun palveluasumisen ohella asukkaan hyvään arkipäivään kuuluu myös monipuolinen kerho- ja viriketoiminta, sekä sosiaalinen yhdessäolo. Jokaista kodin asukasta rohkaistaan ja kannustetaan tekemään ja liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineitä hyödyntäen tai ilman niitä. Asukkaan yksilölliset toimintakyvyn, sekä muistisairauden luomat mahdollisuudet ja puitteet huomioidaan osana kuntoutusta ja arjen tekemistä. Ryhmäkoti Ilonan osaava muistiasiakkaisiin erikoistunut henkilökunta pitää huolta asukkaiden hyvästä olosta vuorokauden jokaisena hetkenä, vuoden jokaisena päivänä. Ryhmäkodin henkilökunta on saanut koulutuksen sosiaali- ja/tai terveysalalle. Lisäksi heiltä löytyy erityisosaamista ja -koulutusta muistisairaiden kanssa tehtävästä työstä. Asukkaan läheiset ja muu tukiverkosto on tervetullut osallistumaan asukkaiden arkeen ja kodin toimintaan

Lisätietoja palveluistamme

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso tästä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää