Hyppää sisältöön

Attendo Kaarlentupa sv

Servicehemmet Kaarlentupa är ett servicehem med 78 platser för äldre personer och dementa. I hemmet ingår Annas, Elsas, Idas, Fannys och Katariinas kammare. Servicehemmet Kaarlentupa ligger i Melmo, nära Vasas tjänster.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

  • Tehokatu 10

  • 65320 Vasa

  • Österbotten

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä: 78

    Vapaita paikkoja: Kyllä

    Huoneen koko: 20 m2 ja 29 m2

    Palvelua kielillä: Suomi, Ruotsi

    Valmistunut: 2010

    24/7 hoitaja: Kyllä

    Palveluseteli käy: Kyllä

    Ryhmäkodit: 5

  • Plan för egenkontroll (pdf)
Story image

Individuell omsorg

Planmässig vård och omsorg i Attendo Kaarlentupa baserar sig på att känna till den boendes levnadsberättelse och resurser. Varje invånare har en egenvårdare som ansvarar för genomförandet av den individuella rehabiliteringsplanen. Hemmets multiprofessionella personal tar hand om de boendes hygien, medicinering, byk och städning.

Idas kammare betjänar fullständigt svenskspråkiga boende, och personalens arbetsspråk är svenska. Fannys kammare har däremot finskspråkiga boende. Elsas, Katariinas och Annas kammare är avsedda för finskspråkiga boende eftersom personalens arbetsspråk i de tre kamrarna är finska.
De flesta boende i Kaarlentupa bor i servicehemmet långvarigt, men också kortvarig rehabilitering, till exempel intervallvård, är möjlig i Kaarlentupa.

Story image

Ett liv med gemenskap och hemtrevligt boende

I varje kammare i Kaarlentupa har den boende ett eget rum, som får inredas och möbleras med egna möbler och ägodelar. Servicehemmet har även sammanlagt fyra rum för två personer, vilka är avsedd för par och syskon.
Kamrarna har trivsamma gemensamma utrymmen där de boende kan koppla av och umgås. Varje kammare har sin egen gård som möjliggör trygg utevistelse året runt. I hemmets kök tillreds hälsosam husmanskost, och invånarnas önskemål tas i beaktande.

Story image

En aktiv vardag upprätthåller funktionsförmågan

All verksamhet i Kaarlentupa syftar till att aktivera invånarna att röra på sig och utföra vardagssysslor så självständigt och aktivt som möjligt. De boende har möjlighet att delta i olika aktiviteter som ordnas i hemmet, enligt sin egen lust och sina resurser. Invånarnas önskemål och intressen beaktas i planeringen av aktiviteter. I aktiviteterna ingår till exempel olika dans-, konst-, motions- och samtalsgrupper. Även de närstående är välkomna att delta i hemmets vardag och fest.