Hyppää sisältöön

Attendo Kaarlentupa

Palvelukoti Kaarlentupa sijaitsee Melaniemessä, Vaasan palveluiden tuntumassa. Attendo Kaarlentuvassa asukkaan suunnitelmallinen hoito ja huolenpito perustuvat hänen elämäntarinansa ja voimavarojensa tuntemiseen

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Tehokatu 10

 • 65320 Vaasa

 • Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 78

  Vapaita paikkoja: Kyllä

  Huoneen koko: 20 m2 ja 29 m2

  Palvelua kielillä: Suomi, Ruotsi

  Valmistunut: 2010

  24/7 hoitaja: Kyllä

  Palveluseteli käy: Kyllä

  Ryhmäkodit: 5

 • Erikoisosaaminen: Muistisairaat kehitysvammaiset
 • Omavalvontasuunnitelma

Kaarlentupa på svenska

Läs här
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Palvelukoti Kaarlentupa on palvelukoti ikääntyneille ja dementoituneille, jossa on Annan, Elsan, Idan, Fannyn ja Katariinan kammarit. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka vastaa yksilöllisesti laaditun kuntoutussuunnitelman toteutumisesta. Kodin moniammatillinen henkilökunta huolehtii asukkaiden hygieniasta, lääkityksestä, pyykinpesusta ja siivouksesta.

Idan kammari palvelee kokonaan ruotsinkielisiä asukkaita ja henkilökunnan työskentelykieli on ruotsi. Fannyn kammarissa puolestaan on suomenkielisiä asukkaita. Elsan-, Katariinan- ja Annan kammarit on tarkoitettu suomea puhuville asukkaille, sillä näissä kolmessa kammarissa henkilökunnan työskentelykielenä on suomi.
Pääosin Kaarlentuvan asukkaat asuvat palvelukodissa pitkäaikaisesti, mutta Kaarlentupaan voi myös tulla lyhytaikaisesti kuntoutumaan esimerkiksi intervallihoitojaksolle.

 

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Kaarlentuvassa jokaisessa kammarissa asukkaalla on käytössään oma huone, jonka asukas saa sisustaa ja kalustaa halutessaan omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Palvelukodissa on lisäksi neljä kahden hengen huonetta, jotka on suunniteltu pariskuntien ja sisarusten käyttöön.
Kammareissa on viihtyisät yhteiset tilat, joissa asukkaat voivat viettää rauhallista yhteistä aikaa. Jokaisessa kammarissaon omat piha-alueet, jotka mahdollistavat turvallisen ulkoilun ympäri vuoden. Kodin keittiössä valmistuu terveellistä kotiruokaa, jonka valmistuksessa kuunnellaan asukkaiden toiveita.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Kaarlentuvan kaiken toiminnan tavoitteena on aktivoida asukkaita liikkumaan ja tekemään arjen asioita mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti. Asukkaat voivat osallistua kodilla järjestettäviin erilaisiin viriketoimintoihin voimavarojensa ja halujensa mukaan. Monipuolisen viriketoiminnan suunnittelussa otetaan huomioon asukkaiten toiveet ja kiinnostusten kohteet. Viriketoimintaan kuuluvat esimerkiksi erilaiset tanssi-, taide-, liikunta ja keskusteluryhmät. Myös läheiset ovat tervetulleita mukaan kodin arkeen ja juhlaan.

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää