Attendo Terapia Pohjois-Savo

Attendo Terapia Pohjois-Savo tarjoaa eri ikäisille sekä eri elämäntilanteissa oleville asiakkaille yksilö- ja ryhmämuotoista fysioterapiaa ja toimintaterapiaa vastaanottokäynteinä sekä kotikäynteinä Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Harjamäenraitti 1, Siilinjärvi

 • Puutarhakatu 3, Kuopio

 • Pohjois-Savo

Tietoja

 • Hyvinvointialue - Pohjois-Savon hyvinvointialue

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Olemme fysio- ja toimintaterapiassa Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja, Palveluseteli käytössä fysio- ja toimintaterapiaan Joroisissa sekä Pieksämäellä

Terapia-asiakkaaksi

Terapeuttimme vastaanottavat asiakkaita toimipisteissämme Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Lisäksi terapeutit toimivat Pohjois-Savon hyvinvointialueella asiakkaan omassa luonnollisessa toiminta- ja elinympäristössä, kuten kotona tai asumispalveluyksiköissä.

Asiakkaaksi voi tulla itsemaksavana asiakkaana, vakuutusyhtiön tai hyvinvointialueen maksusitoumuksella tai palvelusetelillä. Meillä on myös Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimus fysioterapiaan sekä toimintaterapiaan.

Jokaiselle asiakkaallemme laaditaan aina terapiajakson alussa yksilöllinen terapiasuunnitelma. Suunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan oman motivaation, kiinnostuksen kohteiden ja yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kuntoutuksessa huomioidaan asiakkaan elämäntilanne sekä toimintaympäristö. Kuntoutuksen tavoitteena on yhdessä laadittujen tavoitteiden saavuttaminen ja sujuvampi arki.

Osaava ja välittävä henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi kuntoutukseen liittyen. Ota yhteyttä Elina Romppaiseen tai suoraan terapeuttiin ja tiedustele vapaita paikkoja. Terapeuttiemme yhteystiedot löytyvät alempaa tältä sivulta.

Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja Pohjois-Savon hyvinvointialueella fysio- ja toimintaterapiassa.

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin. Kuntoutus on Kelan järjestämää ja rahoittamaa.

Tarkempia tietoja Kelan etuuksista, kuten kuntoutuksesta, matkakorvauksista ja vammaisetuuksista saat Kelan sivuilta.

kela.fi/terapiat

Olemme lääkinnällisen avokuntoutuksen palveluntuottaja fysio- ja toimintaterapiassa Pieksämäen ja Joroisten alueella.

 • Aikuisten yksilöfysioterapia
 • Aikuisten yksilötoimintaterapia

Lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on ylläpitää ja edistää asiakkaiden arjen toimintakykyä ja tukea turvallista kotona asumista silloin, kun kotona pärjääminen ja arjen toiminnoista suoriutuminen on heikentynyt ikääntymisen, sairastumisen tai onnettomuuden seurauksena ja toimintakyky laskenut merkittävästi. Kotona tapahtuvan kuntoutuksen tavoitteena on vahvistaa asiakkaan kykyä toimia mahdollisimman itsenäisesti omassa arjessaan ja löytää asiakkaalle mielekkäät tavat pitää huolta omasta terveydestään ja toimintakyvystään. Kuntoutukseen voidaan ohjautua maksusitoumuksella kotihoidon tai omaishoidon kautta, sairaalan tai muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kuntoutustarpeen arvioinnin esimerkiksi muistipoliklinikan, apuvälinekeskuksen tai vammaispalvelun kautta sekä asiakkaan tai hänen omaisensa omasta aloitteesta.

Kysy lisää ajanvarausnumerostamme 044 494 1746 tai elina.romppainen@attendo.fi

Fysioterapeutit:

Helena Nieminen

Fysioterapeutti AMK

Helena Nieminen

 • helena.nieminen@attendo.fi
 • 041 7320 675
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, McKenzie-menetelmä (MDT), kinesioteippaus, äitiysfysioterapia ja lantionpohjan fysioterapia.

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois- ja Ylä-Savo)

  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei!

  Olen fysioterapeutti Helena Lapinlahdelta. Työskentelen pääasiassa Ylä-Savon alueella ikääntyneiden asumisyksiköissä. Kohtaan ihmisen koko sydämellä ja lähestyn hänen tilannettaan asiakaslähtöisesti. Minulla on kokemusta erilaisten asiakasryhmien kuntoutuksesta, mutta erityistä osaamista olen saanut naisten ja äitien fysioterapian parissa. Selkärankaperäisten vaivojen kuntoutuksessa hyödynnän McKenzie- eli MDT-menetelmää. Vapaa-ajallani rauhoitun luonnossa ja harrastan kuntosaliharjoittelua. Työssäni Attendolla nautin asiakkaiden aidosta kohtaamisesta ja siitä, miten asiakas tunnistaa voimavaransa ja voimistuu niiden avulla.

Anni Hakkarainen

Fysioterapeutti AMK

Anni Hakkarainen

 • anni-elina.hakkarainen@attendo.fi
 • 041 731 8082
 • Osaamisalueet: geriatrinen fysioterapia, neurologinen fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, Olen fysioterapeutti Anni Hakkarainen Kuopiosta. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2019 ja toukokuussa 2022 aloitin työt Attendo Terapia Itä-Suomessa. Työskentelen Kuopiossa, Iisalmessa sekä Vieremällä geriatristen ja neurologisten kuntoutujien kanssa. Vapaa-ajalla tykkään liikkua monipuolisesti. Lenkkeily, hiihto ja tanssi ovat lempiharrastuksiani. Parasta työssäni ja Attendo Terapiassa on ihanat asiakkaat, monipuolinen työ sekä mahdollisuus tehdä itselle merkityksellistä työtä.

Joona Korhonen

Fysioterapeutti AMK

Joona Korhonen

 • joona.korhonen@attendo.fi
 • 041 731 0504
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, neurologinen fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei! Olen fysioterapeutti Joona Korhonen. Asun Kuopiossa, mutta alun perin olen kotoisin Iisalmesta. Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2020 Savonia AMK:sta. Olen käynyt myös hierojan ammattitutkinnon, joka on antanut hyvän pohjan nykyiseen ammattiini. Minulla on kokemusta monipuolisesti niin tules- ja neurokuntoutuksesta kuin nykyisen työni puolesta myös ikääntyneiden ja mielenterveyskuntoutujien parista. Työskentelen tällä hetkellä pääsääntöisesti Kuopiossa, mutta minulla on asiakkaita myös Kaavilla. Vapaa-aikaani on aina kuulunut tavoitteellinen urheilu, joka on tällä hetkellä kuntosalilla käyminen. Aiemmin olen harrastanut jääkiekkoa ja jalkapalloa. Terveelliset elämäntavat ovat lähellä sydäntäni ja tätä on helppoa ja luontaista hyödyntää myös työssäni asiakkaiden hyväksi. Terapiapalveluissa parasta on hyvä työporukka, työn joustavuus sekä itsenäinen työskentely.

Roosa Nyyssönen

Fysioterapeutti AMK

Roosa Nyyssönen

 • roosa.nyyssonen@attendo.fi
 • 041 730 8529
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen 24-vuotias Kuopiossa asuva fysioterapeutti. Vapaa-ajalla harrastan sählyä sekä luonnossa liikkumista. Minun asiakkaat sijaitsevat Kuopiossa, Nilsiässä sekä Kaavilla. Ohjaan yksilö- kuin ryhmäterapioitakin. Attendolla olen työskennellyt vajaan vuoden eikä aiemmaa työkokemusta ole, sillä olen ammattiin valmistunut vasta huhtikuun lopussa. Asiakkaani ovat ikääntyneitä ja suurimmalla osalla taustalla muistisairaus. Olen viihtynyt todella hyvin terapiapalveluilla, sillä työpiste vaihtuu ja asiakkaat ovat elämänkokemusta täynnä olevia yksilöitä!

Sara Silvennoinen

Fysioterapeutti AMK

Sara Silvennoinen

 • sara.silvennoinen@attendo.fi
 • 044 494 1753
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelin fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen fysioterapeutti Sara Silvennoinen. Kotoisin olen Savonlinnasta, nyt työskentelypaikkakuntana Kuopio ja Kuopion lähikunnat: Juankoski, Muuruvesi, Kaavi, Siilinjärvi. Olen työskennellyt fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen nyt n. 1 vuoden ajan ikääntyneiden parissa, aikaisempaa työtaustaa useamman vuoden ajalta lähihoitajana ikääntyneiden parista. Luontolähtöisyys ja eläinavusteisuus fysioterapiassa erityisenä kiinnostuksen kohteena, ja näiden osalta kouluttautuminen on kesken. Vapaa-ajalla itselle tärkeintä on monipuolinen liikkuminen, luonnossa oleilu, koiran kanssa puuhailu ja yhteisen ajan viettäminen itselle läheisten ihmisten kanssa. Parasta Attendon Terapiapalveluilla työskentelyssä on työyhteisö, työn suunnittelun vapaus ja itsenäinen työskentely.

Joonas Karhu

Fysioterapeutti AMK

Joonas Karhu

 • joonas.karhu@attendo.fi
 • 041 730 9189
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen Joonas Karhu, valmistunut fysioterapeutiksi ja aikaisemmin olen käynyt rakennuspuolen koulutuksen sekä kouluttautunut hierojaksi. Kotoisin olen Rantasalmelta ja nykyään asun Kuopiossa. Asiakasryhmäni koostuu nykyisessä tehtävässäni suurimmaksi osin ikäihmisistä Pohjois-Savon alueella. Olen kiinnostunut erityisesti neurologisista sairauksista ja niiden parissa myös olen suorittanut harjoitteluita koulutukseni ohessa. Vapaa-ajalla monipuolinen liikkuminen on itselle kaikista tärkeintä. Esimerkkinä tämän hetken suosikkilajit tennis, kaukalopallo, jääkiekko, padel sekä uinti ja viimeisimpänä projektina harjoittelu Kuopio maratoniin. Attendon Terapiapalveluissa työskennellessäni olen pitänyt erityisesti työn joustavuudesta, itsenäisyydestä ja työn tekemisestä omannäköisesti. Tähän suurin tekijä on varmasti luottamus, joka esimiehillä on työntekijöihinsä.

Valtteri Pulkka

Fysioterapeutti AMK

Valtteri Pulkka

 • valtteri.pulkka@attendo.fi
 • 041 730 6743
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelin fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen fysioterapeutti Valtteri Pulkka Kuopiosta. Teen töitä geriatrisissa, kehitysvamma- sekä päihde- ja mielenterveysyksiköissä Attendolla. Olen työskennellyt fysioterapian kentällä n. 5 vuotta ja ollut aiemmin töissä terveyskeskuksessa, sekä liikuntakeskuksen fysioterapeuttina. Työskentelen Itä-Suomen alueella ja kiertelen tällä hetkellä Kuopion, Nilsiän, Suonenjoen ja Jäppilän yksiköissä. Vapaa-ajalla tulee harrasteltua rennolla otteella mm. kaukalopalloa, frisbeegolfia, kuntosaleilua, mutta myös hyvä ruoka, leffaillat ja matkustelu pitävät mielen virkeänä. Parasta Attendolla työskentelyssä on mielenkiintoiset ja erilaiset asiakkaat, sekä heidän voinnin helpottaminen ja piristäminen fysioterapian keinoin sekä huonoilla jutuilla.

Elina Romppainen

Fysioterapeutti AMK, vastaava terapeutti

Elina Romppainen

 • elina.romppainen@attendo.fi
 • 044 494 1746
 • Osaamisalueet: geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, neurologinen fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei! Olen Elina ja olen valmistunut fysioterapeutiksi Savonia amk:sta Kuopiosta 2014. Työkokemusta minulle on kertynyt niin työikäisten tules-ongelmia ratkoessa kuin neurologisten ja ikääntyneiden kuntoutujien kanssa työskentelystä. Tällä hetkellä työskentelen pääasiassa geriatrisen fysioterapian ja erilaisten neurologisten sairausryhmien parissa. Asiakastyöni lisäksi toimin Attendon Terapiapalveluissa vastaavana terapeuttina vastuualueenani ihana Itä-Suomi. Parasta työssäni on päivittäiset asiakaskohtaamiset, kehittyvä työyhteisö sekä rento työskentelyilmapiiri.

Outi Heikka

Fysioterapeutti AMK

Outi Heikka

 • outi.heikka@attendo.fi
 • 041 732 1672
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, apuvälineet

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

  Palvelukieli: Suomi, englanti

  Hei! Olen fysioterapeutti Outi Heikka ja asun Kuopiossa. Olen kotoisin Iisalmesta ja olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2014 Oulusta. Työkokemusta olen päässyt kerryttämään ikääntyneiden kuntoutuksessa, kotihoidossa ja apuvälinepalveluissa. Aloitin helmikuussa 2023 työskentelemään Kuopion Attendo Saariston ja Rautaniemen asumispalveluyksiköiden sisäisenä fysioterapeuttina. Vapaa-ajalla tärkeintä minulle on perheeni kanssa ajan viettäminen, jumpassa käynti, ratsastus, puutarhanhoito ja luonnossa liikkuminen. Attendo Terapiapalveluissa työskentelyssä parasta on työn joustavuus ja monipuolisuus, mukavat työkaverit sekä aidot asiakaskohtaamiset.

Simo Kortelainen

Fysioterapeutti AMK

Simo Kortelainen

 • simo.kortelainen@attendo.fi
 • 041 731 7195
 • Osaamisalueet: geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelinfysioterapia, neurologinen fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei! Olen fysioterapeutti Simo Kortelainen. Olen kotoisin Iisalmesta ja nyt asun ja työskentelen Kuopiossa. Valmistuin fysioterapeutiksi keväällä 2021 ja aloitin työt Ylä-Savon SOTE:lla, jossa ehdin hankkia monipuolisesti kokemusta niin tules- kuin neurologisesta kuntoutuksesta. Asiakkaani koostuivat pääosin ikääntyneistä ihmisistä. Attendo Terapiapalveluilla aloitin joulukuussa 2022 Attendo Aurinkopuiston sisäisenä fysioterapeuttina. Vapaa-aikana tykkään käydä kuntosalilla ja harrastaa liikuntaa monipuolisesti, esimerkiksi sulkapallo, jääkiekko ja salibandy ovat kuuluneet harrastuksiini pitkään. Kesäisin frisbeegolfaan heikoin tuloksin. Työssäni Attendolla olen erityisesti pitänyt saamastani vapaudesta luoda oman työnkuvani yhdessä Attendo Aurinkopuiston mahtavan henkilökunnan kanssa ja tukea tähän olen saanut myös muilta terapiapalveluiden työkavereilta!

Toimintaterapeutit:

Tuukka Peltonen

Toimintaterapeutti

Tuukka Peltonen

 • tuukka.peltonen@attendo.fi
 • 044 709 3298
 • Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala)

  Palvelukieli: suomi, englanti, ruotsi

  Olen valmistunut toimintaterapeutiksi Savonian AMK:sta 2015. Olen työskennellyt erityisesti aikuisten kanssa, joilla on ollut eritasoisia psyykkisiä ja fyysisiä haasteita arkielämässä. Työnkuvaani on myös kuulunut apuvälineiden ja asunnonmuutostöiden parissa työskentely. Nykyisin työskentelen myös eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa.

Kuopion toimipiste

Siilinjärven toimipiste