Hyppää sisältöön

Attendo Terapia Pohjois-Savo

Attendo Terapia Pohjois-Savo tarjoaa eri ikäisille sekä eri elämäntilanteissa oleville asiakkaille yksilö- ja ryhmämuotoista fysioterapiaa ja toimintaterapiaa toimitiloissamme Siilinjärven Innocumilla ja Kuopion Matkakeskus Portissa sekä kotikäynteinä Pohjois- Savon hyvinvointialueella.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Harjamäenraitti 1, Siilinjärvi

 • Puutarhakatu 3, Kuopio

 • Pohjois-Savo

Tietoja

 • Hyvinvointialue: Pohjois-Savon hyvinvointialue

  Palveluseteli käy: Kyllä

 • Olemme fysio- ja toimintaterapiassa Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja, Palveluseteli käytössä fysio- ja toimintaterapiaan Joroisissa sekä Pieksämäellä

Palvelumme

Fysioterapia

Siilinjärven ja Kuopion toimipisteet sekä kotikäynnit Pohjois-Savon hyvinvointialueella

Lue lisää fysioterapiapalvelustamme

Toimintaterapia

toimintaterapia: Siilinjärven ja Kuopion toimipisteet sekä kotikäynnit Pohjois-Savon hyvinvointialueella

Lue lisää toimintaterapiapalveluistamme

Koulutuspalvelut

Potilassiirtojen Ergonomiakortti®-koulutukset Pohjois-Savon hyvinvointialueella

Lue lisää koulutuspalveluistamme

Kotikuntoutus

Fysio- ja toimintaterapiakotikäynnit Pohjois-Savon hyvinvointialueella

Lue lisää kotikuntoutuspalvelustamme

Toimipisteissämme voit maksaa ePassin hyvinvointiedulla

Fysioterapeutit:

Helena Nieminen

Fysioterapeutti AMK

Helena Nieminen

 • helena.nieminen@attendo.fi
 • 041 7320 675
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, McKenzie-menetelmä (MDT), kinesioteippaus, äitiysfysioterapia ja lantionpohjan fysioterapia.

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois- ja Ylä-Savo)

  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei!

  Olen fysioterapeutti Helena Lapinlahdelta. Työskentelen pääasiassa Ylä-Savon alueella ikääntyneiden asumisyksiköissä. Kohtaan ihmisen koko sydämellä ja lähestyn hänen tilannettaan asiakaslähtöisesti. Minulla on kokemusta erilaisten asiakasryhmien kuntoutuksesta, mutta erityistä osaamista olen saanut naisten ja äitien fysioterapian parissa. Selkärankaperäisten vaivojen kuntoutuksessa hyödynnän McKenzie- eli MDT-menetelmää. Vapaa-ajallani rauhoitun luonnossa ja harrastan kuntosaliharjoittelua. Työssäni Attendolla nautin asiakkaiden aidosta kohtaamisesta ja siitä, miten asiakas tunnistaa voimavaransa ja voimistuu niiden avulla.

Anni Hakkarainen

Fysioterapeutti AMK

Anni Hakkarainen

 • anni-elina.hakkarainen@attendo.fi
 • 041 731 8082
 • Osaamisalueet: geriatrinen fysioterapia, neurologinen fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, Olen fysioterapeutti Anni Hakkarainen Kuopiosta. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2019 ja toukokuussa 2022 aloitin työt Attendo Terapia Itä-Suomessa. Työskentelen Kuopiossa, Iisalmessa sekä Vieremällä geriatristen ja neurologisten kuntoutujien kanssa. Vapaa-ajalla tykkään liikkua monipuolisesti. Lenkkeily, hiihto ja tanssi ovat lempiharrastuksiani. Parasta työssäni ja Attendo Terapiassa on ihanat asiakkaat, monipuolinen työ sekä mahdollisuus tehdä itselle merkityksellistä työtä.

Joona Korhonen

Fysioterapeutti AMK

Joona Korhonen

 • joona.korhonen@attendo.fi
 • 041 731 0504
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, neurologinen fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei! Olen fysioterapeutti Joona Korhonen. Asun Kuopiossa, mutta alun perin olen kotoisin Iisalmesta. Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2020 Savonia AMK:sta. Olen käynyt myös hierojan ammattitutkinnon, joka on antanut hyvän pohjan nykyiseen ammattiini. Minulla on kokemusta monipuolisesti niin tules- ja neurokuntoutuksesta kuin nykyisen työni puolesta myös ikääntyneiden ja mielenterveyskuntoutujien parista. Työskentelen tällä hetkellä pääsääntöisesti Kuopiossa, mutta minulla on asiakkaita myös Kaavilla. Vapaa-aikaani on aina kuulunut tavoitteellinen urheilu, joka on tällä hetkellä kuntosalilla käyminen. Aiemmin olen harrastanut jääkiekkoa ja jalkapalloa. Terveelliset elämäntavat ovat lähellä sydäntäni ja tätä on helppoa ja luontaista hyödyntää myös työssäni asiakkaiden hyväksi. Terapiapalveluissa parasta on hyvä työporukka, työn joustavuus sekä itsenäinen työskentely.

Roosa Nyyssönen

Fysioterapeutti AMK

Roosa Nyyssönen

 • roosa.nyyssonen@attendo.fi
 • 041-7324122
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen Roosa, fysioterapeutti Kuopiosta. Vapaa-ajalla harrastan sählyä sekä luonnossa liikkumista. Minun asiakkaani sijaitsevat pääosin Kuopion alueella. Ohjaan yksilö- kuin ryhmäterapioitakin. Asiakkaani ovat ikääntyneitä ja suurimmalla osalla taustalla on muistisairaus. Olen viihtynyt todella hyvin terapiapalveluilla, sillä työpiste vaihtuu ja asiakkaat ovat elämänkokemusta täynnä olevia yksilöitä!

Heidi Hatula

Fysioterapeutti AMK

Heidi Hatula

 • heidi.hatula@attendo.fi
 • 041 732 2071
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, neurologinen fysioterapia, post-operatiivinen kuntoutus sekä apuvälineasiat.

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Ylä-Savo)

  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei!

  Olen valmistunut fysioterapeutiksi tammikuussa 2021 Savonia-ammattikorkeakoulusta Kuopiosta. Olen työskennellyt Attendolla kesäkuusta 2023, ja ennen sitä kartutin kokemusta erilaisista asiakasryhmistä akuuttivuodeosaston terapeuttina. Asun Kiuruvedellä, ja työskentelen Vieremällä sekä Iisalmessa.
  Fysioterapeuttina olen kiinnostunut ikääntyneiden toimintakyvyn edistämisestä sekä kuntouttavan hoitotyön menetelmien viemisestä hoitohenkilöstön arkeen. Hyödynnän työssäni luontevasti kinestetiikan keinoja. Haluan kartuttaa osaamistani vielä lisää neurologisten oireiden sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksessa.
  Luonteeltani olen rauhallinen, empaattinen ja helposti lähestyttävä. Kohtaan jokaisen yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Nautin työssäni erilaisten ihmisten kohtaamisesta sekä yhdessä sovittujen tavoitteiden saavuttamisesta ja asiakkaiden onnistumisista. Vapaa-ajallani liikun koirieni kanssa luonnossa, harjoitan erilaisia kädentaitoja muun muassa neulomisen sekä kodin remonttiprojektien muodossa sekä harrastan musiikkia.

Joonas Karhu

Fysioterapeutti AMK

Joonas Karhu

 • joonas.karhu@attendo.fi
 • 041 730 9189
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia ja potilassiirtojen ergokorttikouluttaja

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen Joonas Karhu, valmistunut fysioterapeutiksi ja aikaisemmin olen käynyt rakennuspuolen koulutuksen sekä kouluttautunut hierojaksi. Kotoisin olen Rantasalmelta ja nykyään asun Kuopiossa. Asiakasryhmäni koostuu nykyisessä tehtävässäni suurimmaksi osin ikäihmisistä Pohjois-Savon alueella. Olen kiinnostunut erityisesti neurologisista sairauksista ja niiden parissa myös olen suorittanut harjoitteluita koulutukseni ohessa. Vapaa-ajalla monipuolinen liikkuminen on itselle kaikista tärkeintä. Esimerkkinä tämän hetken suosikkilajit tennis, kaukalopallo, jääkiekko, padel sekä uinti ja viimeisimpänä projektina harjoittelu Kuopio maratoniin. Attendon Terapiapalveluissa työskennellessäni olen pitänyt erityisesti työn joustavuudesta, itsenäisyydestä ja työn tekemisestä omannäköisesti. Tähän suurin tekijä on varmasti luottamus, joka esimiehillä on työntekijöihinsä.

Valtteri Pulkka

Fysioterapeutti AMK

Valtteri Pulkka

 • valtteri.pulkka@attendo.fi
 • 041 730 6743
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelin fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen fysioterapeutti Valtteri Pulkka Kuopiosta. Teen töitä geriatrisissa, kehitysvamma- sekä päihde- ja mielenterveysyksiköissä Attendolla. Olen työskennellyt fysioterapian kentällä n. 5 vuotta ja ollut aiemmin töissä terveyskeskuksessa, sekä liikuntakeskuksen fysioterapeuttina. Työskentelen Itä-Suomen alueella ja kiertelen tällä hetkellä Kuopion, Nilsiän, Suonenjoen ja Jäppilän yksiköissä. Vapaa-ajalla tulee harrasteltua rennolla otteella mm. kaukalopalloa, frisbeegolfia, kuntosaleilua, mutta myös hyvä ruoka, leffaillat ja matkustelu pitävät mielen virkeänä. Parasta Attendolla työskentelyssä on mielenkiintoiset ja erilaiset asiakkaat, sekä heidän voinnin helpottaminen ja piristäminen fysioterapian keinoin sekä huonoilla jutuilla.

Outi Heikka (perhevapaalla)

Fysioterapeutti AMK

Outi Heikka (perhevapaalla)

 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, apuvälineet

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

  Palvelukieli: Suomi, englanti

  Hei! Olen fysioterapeutti Outi Heikka ja asun Kuopiossa. Olen kotoisin Iisalmesta ja olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2014 Oulusta. Työkokemusta olen päässyt kerryttämään ikääntyneiden kuntoutuksessa, kotihoidossa ja apuvälinepalveluissa. Aloitin helmikuussa 2023 työskentelemään Kuopion Attendo Saariston ja Rautaniemen asumispalveluyksiköiden sisäisenä fysioterapeuttina. Vapaa-ajalla tärkeintä minulle on perheeni kanssa ajan viettäminen, jumpassa käynti, ratsastus, puutarhanhoito ja luonnossa liikkuminen. Attendo Terapiapalveluissa työskentelyssä parasta on työn joustavuus ja monipuolisuus, mukavat työkaverit sekä aidot asiakaskohtaamiset.

Simo Kortelainen

Fysioterapeutti AMK

Simo Kortelainen

 • simo.kortelainen@attendo.fi
 • 041 731 7195
 • Osaamisalueet: geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelinfysioterapia, neurologinen fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei! Olen fysioterapeutti Simo Kortelainen. Olen kotoisin Iisalmesta ja nyt asun ja työskentelen Kuopiossa. Valmistuin fysioterapeutiksi keväällä 2021 ja aloitin työt Ylä-Savon SOTE:lla, jossa ehdin hankkia monipuolisesti kokemusta niin tules- kuin neurologisesta kuntoutuksesta. Asiakkaani koostuivat pääosin ikääntyneistä ihmisistä. Attendo Terapiapalveluilla aloitin joulukuussa 2022 Attendo Aurinkopuiston sisäisenä fysioterapeuttina. Vapaa-aikana tykkään käydä kuntosalilla ja harrastaa liikuntaa monipuolisesti, esimerkiksi sulkapallo, jääkiekko ja salibandy ovat kuuluneet harrastuksiini pitkään. Kesäisin frisbeegolfaan heikoin tuloksin. Työssäni Attendolla olen erityisesti pitänyt saamastani vapaudesta luoda oman työnkuvani yhdessä Attendo Aurinkopuiston mahtavan henkilökunnan kanssa ja tukea tähän olen saanut myös muilta terapiapalveluiden työkavereilta!

Kaisu Lehtosalmi

Fysioterapeutti AMK

Kaisu Lehtosalmi

 • kaisu.lehtosalmi@attendo.fi
 • 044-494 1753
 • Osaamisalueet: geriatrinen ja neurologinen fysioterapia
  Työskentelyalue: Pohjois-Savo
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei! Olen fysioterapeutti Kaisu Lehtosalmi ja kotoisin Kuopiosta. Valmistuin fysioterapeutiksi Savonlinnasta vuonna 2023. Työskentelen tällä hetkellä Kuopion, Iisalmen ja Nilsiän alueella geriatristen, neurologisten ja mielenterveyskuntoutujien kanssa. Lisäksi työkokemusta minulle on kertynyt mm. ikääntyneiden, postoperatiivisten ja neurologisten asiakkaiden kuntoutuksesta sekä apuvälinetarpeen arvioinneista ja kodin muutostöistä. Vapaa- ajalla tykkään liikkua monipuolisesti vuodenajan mukaan ja harrastan erilaisia aktiviteetteja koiran kanssa. Luonnossa liikkuminen ja lähimatkailu ovat myös lähellä sydäntä. Parasta työssäni on ihana työyhteisö, joustavuus, päivittäiset asiakaskohtaamiset ja itsenäinen työskentely.

Anniina Heikkinen

Fysioterapeutti AMK

Anniina Heikkinen

 • anniina.heikkinen2@attendo.fi
 • 041-730 8529
 • Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelin fysioterapia

  Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)
  Palvelukieli: suomi, englanti

  Hei, olen fysioterapeutti Anniina Heikkinen Kuopiosta. Fysioterapeutiksi olen valmistunut vuonna 2021 Savon ammattikorkeakoulusta. Työni Attendon Terapiapalveluilla olen aloittanut kevättalvella 2022. Työskentelypaikkana minulla on tällä hetkellä Kuopion yksiköiden lisäksi Kaavin sekä Suonenjoen yksiköt. Työskentelen Attendolla ikääntyneiden ja mielenterveyskuntoutujien parissa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena minulla on eläinavusteinen terapia. Tavoitteena olisi myöhemmin päästä opiskelemaan myös toimintaterapiaa ja näin ollen laajentaa omaa tietopankkiani. Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa koirieni ja läheisteni kanssa luonnossa liikkuen sekä kesäisin veneillen. Palkitsevinta työssäni on uudet asiakaskohtaamiset, monipuolinen työnkuva sekä työn merkityksellisyys.

Sirpa Laitti

Fysioterapeutti AMK

Sirpa Laitti

Salla Huovinen

Fysioterapeutti

Salla Huovinen

Milla Vuoti

Fysioterapeuttiopiskelija

Milla Vuoti

Toimintaterapeutit:

Tuukka Peltonen

Toimintaterapeutti

Tuukka Peltonen

 • tuukka.peltonen@attendo.fi
 • 044 709 3298
 • Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala)

  Palvelukieli: suomi, englanti, ruotsi

  Olen valmistunut toimintaterapeutiksi Savonian AMK:sta 2015. Olen työskennellyt erityisesti aikuisten kanssa, joilla on ollut eritasoisia psyykkisiä ja fyysisiä haasteita arkielämässä. Työnkuvaani on myös kuulunut apuvälineiden ja asunnonmuutostöiden parissa työskentely. Nykyisin työskentelen myös eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa.

Kuopion toimipiste

Siilinjärven toimipiste

Blogi

Kotitalousvähennys fysioterapiaan ja toimintaterapiaan vuonna 2024

Lakialoite fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluiden kotitalousvähennyksestä on edennyt eduskunnan käsittelyyn. Itsemaksaville asiakkaille tämä tietää hyviä uutisia, sillä ensi vuoden alusta fysio- ja toimintaterapian kotikäynnit kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Näin ollen kotikuntoutus edellä mainittujen kuntoutusmuotojen raameissa, voidaan vähentää verotuksessa.

26.10.2023