Hyppää sisältöön

Attendo Myllynsiipi

Palvelukoti Myllynsiipi on Jyväskylässä sijaitseva palvelukoti, joka tarjoaa kuntouttavia ja voimavaralähtöisiä hoiva- ja asumispalveluita kehitysvammaille asukkaille. Kodin lähietäisyydellä ovat Myllyjärven monimuotoiset palvelut ja aktiviteetit.

Yhteystiedot

Osoite

  •  Ylämyllyntie 4

  • 40640 Jyväskylä

  • Keski-Suomi

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Asuminen Myllynsiiven autetussa yksikössä on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea tarvitseville kehitysvammaisille aikuisille. Kodin toiminnan tavoitteena on tarjota paljon tukea tarvitseville asukkaille monipuoliset mahdollisuudet osallistua ja harjoitella elämiseen sekä asumiseen liittyviä taitoja. Kodin jokaiselle asukkaalle tehdään kuntoutussuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti sekä tarpeen mukaisesti. Asukaslähtöisessä kuntoutussuunnitelmassa huomioidaan asukkaan omat voimavarat sekä kommunikaatioon, oppimiseen ja vuorovaikutukseen liittyvät erityistarpeet. Kuntoutussuunnitelmaa toimii arkea ohjaavana punaisena lankana. Sen laadintaan voivat osallistua asukkaan ja tälle nimetyn oma-ohjaajan lisäksi myös läheiset sekä tarvittaessa kunnan tai kaupungin taho.

Story image

Oma koti

Myllynsiiven nykyaikaiset tilat ovat esteettömät ja niissä on turvallista liikkua. Palvelukodissa on tilat 15 asukkaalle ja kodin jokaisella asukkaalla on käytössään oma huone, joissa on ajanmukaiset wc -ja kylpyhuonetilat. Asukkaat saavat kalustaa ja sisustaa huoneensa omilla tavaroillaan mieleisekseen ja kotoisaksi. Oman huoneen lisäksi asukkailla on käytössään kodin viihtyisät yhteiset tilat joissa ruokaillaan, rentoudutaan, nautitaan yhdessä olosta sekä osallistutaan viriketoimintaan ja arjen askareisiin.

Story image

Omannäköistä elämää

Kodin asukkaille mahdollistetaan myös osallistuminen erilaisiin harrastus- ja työtoimintoihin niin palvelukodissa kuin sen ulkopuolellakin. Arkipäivää rytmittävät kodin pienten askareitten parissa touhuaminen, työ- ja viriketoiminta, harrastukset, opiskelut sekä erilaiset retket ja tutustumiskäynnit, mielenkiintoisia vieraita unohtamatta. Myllynsiiven toiminnassa hyödynnetään Toimi-menetelmää voimavarojen ja psykososiaalisen toimintakyvyn kuvaamiseen. Kodin asukkaiden läheiset, ystävät ja muu tukiverkosto ovat aina lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaan arkeen, kuntoutukseen ja kodin toimintaan.

Lue lisää palveluistamme