Hyppää sisältöön

Attendo Muurutvirta

Kuopiossa Juankosken Muuruvedellä sijaitseva Muurutvirta on palvelukoti, joka tarjoaa kehitysvammaisille asukkaille yksilöllisiä hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita. Koti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Putaansaaressa Akonveden ympäröimänä.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Putaanpolku 1

 • 73460 Muuruvesi

 • Pohjois-Savo

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 10

  Huoneen koko - 13-15 m2

  Valmistunut - 2011

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 2

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Muurutvirran hoitokodissa käytetään myös vihreän hoivan (green care) periaatteita. Talon asukkailla on oikeus luontoon vuoden jokaisena päivänä. Kodissa panostetaan myös liikuntaan, sosiaalisiin suhteisiin ja yhteisölliseen kokemiseen. Asukkaiden apuna ja tukena on osaava ja välittävä moniammatillinen tiimi, joka koostuu muun muassa lähihoitajista ja sairaanhoitajista. Muurutvirran henkilökunta kannustaa, rohkaisee ja aktivoi asukkaita omien voimavarojen mahdollisen monipuoliseen käyttöön sekä aktiiviseen arkeen, yksilölliset voimavarat huomioiden.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Koti ja sen ympäristö ovat esteettömiä ja suunniteltu käyttäjäryhmälleen sopivaksi. Asukkailla on oma huoneensa ja kaikille kodin asukkaille yhteinen oleskelu- ja ruokailutila sijaitsee talon keskellä. Yhteisessä oleskelutilassa on leivinuuni, joka tuo lämpöä ja viihtyvyyttä oleskelutilaan. Yhteiset saunatilat ovat myös asukkaiden käytössä ja pihapiiristä löytyy myös rantasauna, joka lämpiää kesäaikaan viikottain. Pihapiirin grillikota, kasvihuone ja rantasauna mahdollistavat arkiset ja kodinomaiset kokemukset lähellä luontoa. Luonnossa liikkumisen ja tekemisen ohella asukkaat saavat käydä kukin kuntonsa ja vointinsa mukaisesti kodin kuntosalilla.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Kodissa järjestetään virkistystoimintaa lähes päivittäin. Henkilökunta ohjaa virkistystoimintaa muun muassa yhteislaulun, lehdenlukutuokioiden, leivonnan, leikkien ja sananlaskujen sekä lähiympäristön retkien ja vierailijoiden muodossa. Kaikissa kodin aktiviteeteissä ja toimissa huomioidaan myös asukkaiden esittämät toiveet ja kiinnostuksen kohteen. Arjen toiminnan lisäksi kodissa huomioidaan vuodenkiertoon liittyvät tapahtumat ja perinteet, juhlapyhät ja syntymäpäivät. Meillä eletään monipuolista, elämänmakuista arkea ja juhlaa, jossa jokainen asukas elää oman totutun elämänrytminsä mukaisesti. Myös asukkaiden läheiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen ja asukkaiden elämään.

Lue lisää palveluistamme