Hyppää sisältöön

Attendo Vilja

Attendo Vilja on ympärivuorokautinen kehitysvammaisten palvelukoti Liperissä.

Yhteystiedot

Osoite

  • Penttiläntie 6

  • 83100 Liperi

  • Pohjois-Karjala

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Tarjoamme 15 asukaspaikkaa eritasoista tukea ja apua arjessaan taritseville aikuisille kehitysvammaisille. Jokaisele asukkaalle nimetään omahoitaja ja asukkaalle tehdään asumisen suunnitelma yhdessä asukkaan, hänen läheisten ja palvelukodin henkilökunnan kanssa. Tavoitteenamme on asukkaiden aktiivinen arki sekä yhteisöllisyys. Teemme työtä positiivisella otteella mahdollistaen asukkaille hyvän arjen yksilöllisyyttä kunnioittaen.

Story image

Oma koti

Attendo Viljan asuinhuoneet on jaettu kolmeen pienryhmäkotiin, joissa jokaisessa on yhteisiä hetkiä varten oma oleskelu- ja ruokailutila. Kussakin ryhmäkodissa on viisi asuntoa ja kaikilla asukkailla on omat 25m2 kokoiset omat huoneet. Omat huoneensa asukkaat voivat sisustaa ja kalustaa omilla tutuilla tavaroillaan mieleisekseen. Viljassa asukkailla on käytössään myös avarat ja viihtyisät yhteiset tilat, sekä kaunis piha.

Story image

Omannäköistä elämää

Asukkaita kannustetaan ja tuetaan osallistumaan omien taitojen ja kykyjen mukaan arjen askareisiin ja toimintakykyä ylläpitäviin toimintahetkiin. Osa asukkaista käy päivätoiminnassa talon ulkopuolella, järjestämme myös mahdollisuuden osallistua erilaisiin säännöllisiin harrastuksiin. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Palvelukodilla eletään asukkaiden näköistä arkea ja juhlaa, huomioiden juhlapyhät ja merkkipäivät.

Lue lisää palveluistamme