Hyppää sisältöön

Attendo Ritaharju

Ritaharjun palvelukoti on Oulun Ritaharjun viihtyisällä asuinalueella sijaitseva kodinomainen ja kaunis koti 15 kehitysvammaiselle asukkaalle.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Riistatie 5

 • 90540 Oulu

 • Pohjois-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 15

  Huoneen koko - 20,5-21,5 m2

  Valmistunut - 2014

  Ryhmäkodit - 1

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Joulukuussa 2014 toimintansa aloittanut nykyainen koti tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa kehitysvammaisille asukkaille, jotka tarvitsevat eritasoista ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Koti on suunniteltu ja toteutettu vastaamaan erityisesti kehitysvammaisten asukkaiden tarpeita. Moniammatillinen ja välittävä henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena.

Story image

Oma koti

Ritaharjussa jokaisella kodin asukkaalla on oma huoneensa eli oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan ja vaalitaan. Asukas saa sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Palvelukodin asukkaiden yhteisessä käytössä olevat tilat on tarkoitettu rentoutumiseen, ruokailuun ja kahvitteluun sekä arjen askareiden ja kotitöiden parissa puuhailuun. Ritaharjun turvallisella pihalla seurataan vuodenaikojen vaihtumisia ulkoilujen lomassa. Kodin sauna on asukkaiden käytössä ja löylyttelemään pääseekin aina niin halutessaan.

Story image

Omannäköistä elämää

Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä.

Lue lisää palveluistamme