Hyppää sisältöön

Attendo Ukkoherra

Ukkoherra palvelukoti on nuorille kotoa pois muuttaville kehitysvammaisille henkilöille suunnattu tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on myös tarjolla palveluasumista.

Yhteystiedot

Osoite

  • Ukkoherrantie 8

  • 90420 Oulu

  • Pohjois-Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Nykyaikaisessa palvelukodissa on 15 asukaspaikkaa ympärivuorokautista apua ja tukea tarvitseville asukkaille ja 6 palveluasumisen asukaspaikkaa itsenäisemmin pärjääville asukkaille. Tavoitteenamme on asukkaiden aktiivinen arki sekä yhteisöllisyys. Teemme työtä positiivisella otteella mahdollistaen asukkaille hyvän arjen yksilöllisyyttä kunnioittaen.

Story image

Oma koti

Palvelukodissa on kolme 5 asukkaan ryhmäkotia. Asunnot ovat noin 21 neliöisiä ja asukkaat kalustavat asuntonsa omilla tutuilla kalusteillaan kodinomaisuuden tukemiseksi. Asukkaiden käytössä ovat yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, sauna ja piha. Palvelukodin pihapiirissä on tuetun asumisen asunnot, joissa on 32m2 kokoiset kaksiot. Asunnoissa on olohuone – keittiö, makuuhuone sekä invamitoitettu wc-suihku. Alakerrassa on yhteinen oleskelutila. Palvelukodin ja tukiasuntojen kaikki tilat on suunniteltu erityisrymien tarpeet huomioiden.

Story image

Omannäköistä elämää

Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Asukkaita kannustetaan ja tuetaan osallistumaan omien taitojen ja kykyjen mukaan arjen askareisiin ja toimintakykyä ylläpitäviin toimintahetkiin. Kodissa arkeen kuuluvat erilaiset jokapäiväiset kodin askareet, harrastukset, jumppahetket sekä erilaiset retket ja tutustumiskäynnit. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muu tukiverkosto ovat lämpimästi tervetulleita vierailemaan!

Quote

"On helpottavaa seurata oman nuoren hyvää viihtymistä ja itsenäistymistä."

Devider

Nainen

Asukkaan äiti

Lue lisää palveluistamme