Hyppää sisältöön

Attendo Juhanan tupa, päivä- ja työtoiminta

Juhanan tuvan päivä- ja työtoiminta tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa omaan arkeen mielekkään tekemisen myötä lämpimässä yhteisössä. Kävijäpaikkoja on 15. Kävijäkuntamme koostuu aikuisikään ehtineistä kehitysvammaisista, jotka haluavat elämäänsä rytmikyyttä, sosiaalisia suhteita sekä mielekästä tekemistä arkeen.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

  • Outokummuntie 59 D 73

  • 28330 Pori

  • Satakunta

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä - 15

    Erikoisosaaminen - Päivä- ja työtoiminta

Juhanan tuvassa jokainen saa olla oma itsensä omalla ainutlaatuisella tavallaan

Juhanan tuvan päivä- ja työtoiminnan tilat sijaitsevat Porin Väinölässä, Outokummuntiellä. Henkilökuntaamme kuuluu 2-3 ohjaajaa, sosionomi sekä hoiva-avustaja.

Tilavat tilamme ovat saneerattu ja sisustettu tarpeen mukaisesti ja ovat esteettömät. Tilat on suunniteltu helppokulkuisiksi, sillä liikkuminen ja omatoimisuuden tukeminen ja edistäminen, turvallisuus ja viihtyisyys kuuluvat toimintamme perusajatukseen. Tiloissamme on huomioitu eri ryhmien erilaiset tarpeet ja toiminnat. Ympäristö on rauhallinen ja luonto on lähellä, jossa käydäänkin ohjaajien kanssa ulkoilemassa usein.

Päivä- ja työtoiminnassa työmme perustuu yksilölliseen ja kunnioittavaan vuorovaikutukseen. Me olemme yhteisö, joka välittää, tukee ja kuuntelee. Toimintamme arvot pohjautuvat Attendon omiin arvoihin: Osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen. Visiomme on ”vahvistamassa ihmistä”.

Kohtelemme ihmisiä tasavertaisesti ja kunnioituksella sekä kannustamme heitä itsenäisyyteen siten, että turvallisuus huomioidaan. Tukea ja ohjausta annetaan yksilöllisesti, asukkaan fyysiset, psyykkiset, kognitiiviset ja sosiaaliset sekä hengelliset tarpeet huomioiden. Kävijöiden kanssa suunnitellaan yksilöllinen päivätoiminnan toteuttamissuunnitelma. Ohjauksen päämääränä on asukkaan itsensä kokema hyvä elämänlaatu sekä aktiivinen arki. 

Harjoittelemme arjen askareita, jotka tukevat itsenäistä pärjäämistä

Tarjoamme kävijöillemme ulkoilua, pelaamista, ruuanlaittoa, leivontaa, kädentöitä, levyraateja sekä pyrimme toteuttamaan kävijöidemme toiveita mahdollisuuksien mukaan.

Tällä hetkellä toiminnassa toteutetaan kolmea pienryhmää. Liikuntaryhmä tukee motorisia taitoja. Keittiöryhmässä harjoitellaan ruuanlaittoa ja hygieniaosaamista. ”Näin minä pärjään”-ryhmässä keskustellaan itsemääräämisoikeudesta, vastuista ja velvollisuuksista, sekä vahvistetaan minäkuvaa.

Keittiössämme kävijämme pääsevät leipomaan päivittäin ohjaajan avustuksella koko porukalle päiväkahveille välipaloja.

Aistielämyksiä

Attendo Juhanan tuvan päivä- ja työtoimintaa toteutettiin vuonna 2022 rentoutus/aistihuone. Aistihuonetta voidaan käyttää rentoutumiseen tai siellä asiakkaat voivat kokea eri aistielämyksiä eri aistikanavien välityksellä. Aistielämyksiä tuotetaan esimerkiksi valojen, painopeiton, tuoksujen, kosketuksen ja musiikin välityksellä.

 

Kysy vapaista paikoistamme päivä- ja työtoiminnan johtajalta:
Eeva-Liisa Maihikoski
eeva-liisa.maihikoski@attendo.fi
p. 044 7249189

Lue lisää palveluistamme