Hyppää sisältöön

Attendo Merihelmi

Attendo Merihelmi on kehitysvammaisten palvelukoti, jossa on 17 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Attendo Merihelmen palvelukodin asukkaat tarvitsevat tukea ja ohjausta sekä hoivaa ja huolenpitoa vuorokauden ympäri erilaisista fyysisistä, sosiaalisista ja/tai psyykkisestä sekä kehitystasoon liittyvistä syistä johtuen.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

  • Aittapolku 1

  • 92120 Raahe

  • Pohjois-Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Henkilöstö on paikalla ympärivuorokautisesti.

Palvelukodin pihapiirissä on rivitalo, jossa on 6 palveluasumisen paikkaa. Attendo Merihelmen pihapiirin rivitalojen palvelut on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat jonkin verran apua, tukea ja ohjausta arjessaan. Palveluasumisessa ei ole yövalvontaa, mutta asiakas saa asumiseensa päivittäin henkilökunnan apua, tukea ja ohjausta.

Story image

Oma koti

Asuinhuoneet ovat 21 m2 ja jokaisessa huoneessa on oma inva- mitoitettu kylpyhuone. Asukashuoneet sijoittuvat kolmeen ryhmään. Jokaisessa ryhmäkodissa on yhteinen oleskelu- ja ruokailutila. Palvelukodissa on asukkaille yhteisiä oleskelutiloja, kotikeittiö, vaatehuollontila sekä sauna pesutiloineen. Attendo Merihelmen tilojen ja kalusteiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota vaikeasti kehitysvammaisten erityistarpeiden vastaamiseen. Yhteisten tilojen kalustevalinnoissa on huomioitu viihtyvyyden ja esteettisyyden lisäksi turvallisuus asukas- ja henkilöstönäkökulmasta. Palveluasumisen rivitalohuoneistot ovat kooltaan 32 m2, inva-mitoitettuja ja esteettömiä.

Story image

Omannäköistä elämää

Päivä palvelukodilla täyttyy työtoiminnasta, päivätoiminnasta sekä viriketoiminnasta arjen askareiden lisäksi. Merihelmessä osallistutaan myös menoihin talon ulkopuolelle aina mahdollisuuksien mukaan. Uuden palvelukodin lähellä sijaitsevat Raahen kaupungin palvelut. Raahen monipuoliset liikunnan ja kulttuurin palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä. Lähistöllämme on niin kaupat, liikuntakeskus, jäähalli kuin monipuoliset lenkkipolut virkistäytymiseen. Julkinen liikenneyhteys Raahen ulkopuolelle kulkee kävelymatkan päässä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Attendon vammaispalvelut

Attendon vammaispalvelut

Tarjoamme laadukkaita asumispalveluita asukkaan tarpeisiin räätälöitynä ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme!

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hakeudun asukkaaksi? Mitä tukia voin saada? Voiko lemmikkini muuttaa myös? Olemme keränneet usein kysyttyjä kysymyksiä yhdelle sivulle.

Lue lisää