Hyppää sisältöön

Attendo Jalmarintupa

Palvelukoti Jalmarintupa on Raumalla viihtyisällä asuinalueella sijaitseva kodinomainen ja kaunis koti kehitysvammaisille asukkaille.

Yhteystiedot

Osoite

  • Päiväsenkatu 61

  • 26660 Rauma

  • Satakunta

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

 Vuoden 2012 lopulla toimintansa aloittanut nykyainen koti tarjoaa elämäntäyteistä eloa ja oloa 15:lle kehitysvammaiselle asukkaalle. Kodin asukkaat tarvitsevat eritasoista ympärivuorokautista ja yksilöllistä tukea, ohjausta ja kuntoutusta. 

Story image

Oma koti

Attendo Jalmarintupa on suunniteltu ja toteutettu vastaamaan erityisesti kehitysvammaisten asukkaiden tarpeita. Jalmarintupa on jaettu kolmeen siipeen, joissa kaikissa on viisi huonetta ja pieni oleskelutila. Kodissa on lisäksi yhteinen viihtyisä oleskelutila sekä ruokasali, jotka kutsuvat ajanviettoon ja rentoutumiseen yhdessä tai erikseen. Kodin jokaisella asukkaalla on 24 m² kokoinen huone eli oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Jokaisessa huoneessa on oma invamitoitettu wc/suihkutila. Jalmarintuvalla on myös sauna sekä turvallinen piha-alue.

Story image

Omannäköistä elämää ja aktiivista arkea

Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Lisäksi Jalmarintuvassa pyritään vahvistamaan asukkaiden luottamusta toisia ihmisiä kohtaan sekä pärjäämistä sosiaalisissa tilanteissa. Monipuolinen virike- ja kuntoutustoiminta tukee tavoitteellista toimintakyvyn kehittämistä ja ylläpitoa.

Asukkaidemme läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaiden arkeen.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Attendon vammaispalvelut

Attendon vammaispalvelut

Tarjoamme laadukkaita asumispalveluita asukkaan tarpeisiin räätälöitynä ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme!

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hakeudun asukkaaksi? Mitä tukia voin saada? Voiko lemmikkini muuttaa myös? Olemme keränneet usein kysyttyjä kysymyksiä yhdelle sivulle.

Lue lisää