Hyppää sisältöön

Attendo Ristinummi

Attendo Ristinummi on Vaasassa sijaitseva kehitysvammaisten palvelukoti. Ristinummi tarjoaa asiakkaille tehostettua palveluasumista ja yksilöllistä tukea arkielämässä selviytymiseen viihtyisissä, nykyisten laatuvaatimusten mukaisissa tiloissa.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

  • Vanhan Vaasan katu 1

  • 65370 Vaasa

  • Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Kodin toiminnan tavoitteena on tarjota paljon tukea tarvitseville asukkaille monipuoliset mahdollisuudet osallistua ja harjoitella elämiseen sekä asumiseen liittyviä taitoja. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen palvelusuunitelma, joka ohjaa hoivaa ja kuntoutusta.

Story image

Oma koti

Palvelukodin yläkerrassa sijaitsevat kolme ympärivuorokautista hoivaa tarjoavaa autetun asumisen ryhmäkotia. Ryhmäkodeiss on viisi asukaspaikkaa kussakin. Tehostetun palveluasumisen asunnot ovat kooltaan noin 21 m2 ja sisältävät invamitoitetun wc- ja suihkutilan. Palvelukodin alakerrassa sijaitsevat tuetun palveluasumisen 32m2 asunnot. Asunnoissa on yhdistetty olohuone-keittiö, makuuhuone sekä invamitoitettu wc-suihku. Tehostetun palveluasumisen asunnoista yksi on varattu perheiden tueksi tilapäishoitoa varten. Palvelukodissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat yhteistä ajanviettoa varten. Kodissa on myös viihtyisä sauna ja turvallinen piha-alue.

Story image

Omannäköistä elämää

Arki kodissa on asukkaittensa näköistä. Kunnioitamme asukkaitten itsemääräämisoikeutta ja kannustamme omatoimisuuteen. Kommunikaatioon, oppimiseen ja vuorovaikutukseen liittyvät erityistarpeet tulevat huomioiduksi kuntoutussuunnitelmaa tehtäessä. Toiminnassa hyödynnetään Toimi- menetelmää voimavarojen ja psykososiaalisen toimintakyvyn kuvaamiseen. Kodissa arkeen kuuluvat erilaiset jokapäiväiset kodin askareet, harrastukset, jumppahetket sekä erilaiset retket ja tutustumiskäynnit. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muu tukiverkosto ovat lämpimästi tervetulleita vierailemaan!

Lue lisää palveluistamme